SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muharrem Ayı Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:25:23
Muharrem Ayı Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Hicri Takvime göre Pazartesi günü başlayacak olan Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, “Arabi ayların ilki olan Muharrem Ayı 4 Kasım 2013 Pazartesi gününden itibaren başlamaktadır. Yalnız İslam alemini değil bütün insanlık alemini dehşet verici derin bir üzüntüye gark eden, özellikle günümüz insanlığına ve İslam alemine çok önemli ipuçları veren hüzün ve acı dolu bir aydır.” dedi.

Meşeli açıklamasında, “ Tarihler boyunca mazlum ile zalim'in, hak ile batıl'ın kavgasını insanlığın mutluluk ve idamesi için yapmışlardır. Zira zalimine karşı durup mazlum ve masumların yanında yer alan eşsiz kahramanlar yok denebilecek kadar pek azdır.” diyerek şunları belirtti:

“Önceden islamiyetin baş düşmanı olan Ebu Sufyan ve onun nesli Emevilerin İslamiyeti kılıç korkusuyla kerhen kabul ederek düşmanlıklarını gizlice devam ettirmişler, yüce İslam dinine çok büyük darbeler vurarak ‘Hile, kan ve göz yaşlarıyla’ İslam dinini tanınmaz bir hale getirmişler idi. Bu zalimlere karşı bütün İslam alemi ‘Muaviye ve Yezid'in zulmüne boyun eğmiş iken tek direnen kahraman ve vefakar,  Büyük insan Hz.Ali'nin şerefli oğlu Hz.İmam Hüseyin idi. Onun Kerbela’da yere dökülen mübarek kanının bereketiyle mazlumlar ve masumlar, zalimlere kıyamete kadar kafa tutsun diye, İslam dinini ziynetlendirerek, en şerefli bir abidesini oluşturup ALLAH ve RESUL'Ü yolunda kendi canını İslam’a kurban eden şehitler şahı, mazlum ve masum Hz.İmam Hüseyin efendimizin elem ve acı dolu hayat manzumesidir.”

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı  Meşeli Muharrem Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajın son bölümünde de şunları dile getirdi:

“Peygamberler Sultanı, Yüce Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V) Efendimizin sevgili torunu Hz.Ali ile Hz.Fatıma'nın şerefli oğlu, Cennet gençlerinin Seyyid'i ve Efendisi Hz.İmam Hüseyin ile 72 akrabasının 40 bin kişilik zalim Yezid'in, Emevi ordusu tarafından, Kerbela'da 10 Muharrem 680 tarihinde Kuran-ı Kerim'in Ahzab suresi 33 ve Şura suresinin 23. Ayeti Celilelerinde zikredilen Ehli Beyt'den olan bu mübarek insanların hunharca katledilerek şehit edilmelerinin miladi 1333 ncü yıl dönümüdür. Hz.Muhammed'în Ehli Beyt'ini candan sevenler bu ayda 12 gün yas'ı matem orucu tutmaktadırlar. Zira yapılan bu taat ve ibadet tek kelime ile Yüce ALLAH'a tazarru, tehlil ve niyaz'dır.Hz.Muhammed'in zatına ve şanına, ezeli ve ebedî bir hürmetin ifadesidir.”

Meşeli,  Muharrem Ayı nedeniyle Vakıf binalarında  17 Kasım 2013 Pazar günü saat 12.00 aşure çorban ikram edeceklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız