SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muharrem Hikmetli Bir Ay"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:24:15
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Taştepe Mahallesinde bulunan Metin Emiroğlu Lisesi’nde aşure ikramı yapıldı. 

Aşure ikramına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Müftüsü Ümit Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Battalgazi Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut; Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, şube müdürleri; okul idareci, öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. 

Etkinlikte bir konuşma yapan Metin Emiroğlu Lisesi Müdürü Metin Benli, Aşure programının düzenlenmesinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ise, yaptığı konuşmada öğrencilerin eğitim hayatının sağlık sıhhat ve huzurla geçmesini temenni ederek, “Aşure, içerindeki çeşitlilik gibi ülkemizin birlik beraberliğine yönelik hep bir arada bulunma vurgusu yapan törensel bir teamül, gelenektir. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimizin eğitim hayatında başarılar diliyorum” dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimende, Aşure ve Muharrem Ayının önemini anlattığı konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde, inanç ölçülerimiz içerisinde Muharrem Ayının çok önemli bir yeri var. Muharrem Ayı, hikmetli ve ibretli bir aydır. Hikmetli bir aydır; insanlık tarihinde ve İslam tarihinde çok önemli olayların vuku bulduğu bir aydır. Bununla birlikte Ramazan Ayının orucunun dışında Peygamberimizin oruç ibadetini önemsediği bir aydır. İbretli bir aydır; Sevgili Peygamberimizden sonra O’nun ciğerparesi, O’nun bize emanet ettiği, miras bıraktığı Ehl-i Beyt’inden başta torunu Hz. Hüseyin Efendimiz; ‘Cennet çiçeklerinden benim reyhanım’ diye tarif ettiği Hz. Hüseyin Efendimizin ve 70’in üzerinde bir Ehl-i Beyt’in Şehit edildiği Kerbela olayının vuku bulduğu bir aydır. Tarihimizdeki bir takım olayları iyi bilmek bizi birbirimize daha çok yaklaştıracaktır. Bakın ne güzel Ecdadımız Aşure geleneğini oluşturmuş. Bize atalarımız çoklukta vahdeti öğretmiş; çoklukta birliği öğreterek demiş ki ‘ne kadar çok olursanız, değişik olursanız, farklı renkte olursanız olun ama aşure gibi bir araya gelip tadı, lezzeti oluşturun; sevgi, muhabbeti ortaya koyun’. Aşureden bizim alacağımız en büyük ders bu olmalı.”

Müftü Çimen’in konuşmasının sonunda dua yaptığı etkinlikte, daha sonra katılımcılara aşure ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız