SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muharrem İnce İstifa Edecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:26:26
Muharrem İnce İstifa Edecek
A- A+ PAYLAŞ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayı toplayacağını açıklamasının ardından Grup Başkanvekilliği’nden istifa edeceğini açıkladı. 

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Sayın Genel Başkan seçimli kurultayı toplayacağını açıkladı, ben de Grup Başkanvekilliği görevimden istifamı en kısa sürede vereceğim. Kurultayımız gençlerimize, çocuklarımıza, geleceğimize umut olsun” ifadelerini kullandı. 

SERT ELEŞTİRİLERDE BULUNMUŞTU..

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bence ortada bir yenilgi, hezimet var, böyle bir ortamda amacım partimi yıpratmak değil, çözüm olmaktır. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan ağır yenilginin ardından CHP’nin içinde ilk sesini yükselten isim olarak bilinen Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun partiyi kurultaya götürmesi gerektiğinin altını çizdi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin kurucu partisi CHP’nin çözüm üretemediğini, umut olamadığını, AK Parti’nin oluşturduğu gündemde savrulup gittiğini belirten Muharrem İnce, partinin karar organlarına gerek yerel, gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bu uyarıları yaptığını, fakat CHP’nin karar organlarının işlevini yitirdiğini söyledi.

CHP’nin karar organlarının CHP Genel Başkanı’nın kimlerle aldığı belli olamayan kararların onay makamı haline geldiğini söyleyen İnce, ”Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 130 milletvekilinden hiçbiri, partililerden hiçbirisi sayın adayı önermemiştir, hiçbirisinin bu adaydan haberi yoktur. Bu eleştirilerim Sayın Cumhurbaşkanı adayının kişiliği, birikimi ile alakası yoktur. Türkiye daralırken, kuşatılırken CHP bu gerekçelerle, ortak aklı kullanmadığı için, organlar çalışmadığı için yanlış kararlar verdi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının tek başına belirlenmesini eleştirdiğini söyleyen ve bu haberi televizyondan öğrendiğinin altını çizen İnce, “Sayın adayın partimizin önemli bir kesimi ile kan uyuşmazlığı olabileceğini öngörülmemiştir. Sandığa gidiş heyecanı yaratmak, motive etmek yerine ‘tıpış tıpış gideceksiniz’ diyerek halkla inatlaşmaya benim itirazım. Birinci turda bir çatı adaş göstermek matematik bilimine ters düşmektedir. Bu kadarcık küçük matematik bilgisinin olmamasını yadırgıyorum. Birden fazla aday gösterilmesi katılımı artıracaktır. Artmasıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan birinci turda seçilemeyecektir. Aday kim ile belirlendi, bunu öğrenmek benim de, kamuoyunun da, CHP’lilerin de hakkı. Sayın Genel Başkan bir risk aldığını söylemişti, bu risk nedir, karşılığında ne olacaktır? Bence ortada bir yenilgi, hezimet var, böyle bir ortamda amacım partimi yıpratmak değil, çözüm olmaktır. Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan “ağabeyim” diyerek söz eden İnce, Genel Başkanın görevinin partiyi kurultaya taşımak olduğunun altını çizdi. İnce, ”Sayın Genel Başkan’ın bu tür bir tutum içinde olduğunu hissediyorum, umarım dediğim gibi olur. Benim amacım ülkemin ve partimin gözlerimin önünde eriyip gitmesine çare olmaktır. Yok edilmiş iktidar olma arzusunu yeniden yaratmaktır. Partili kadrolarla birlikte eksilen kardeşlik, birlik ve bütünlük duygusunu yeniden ortaya koymaktır. Sandığa gitmeyen seçmene kızmak yerine ‘sandığa neden gitmediler’ diye kendimizi sorgulamaktır. Derdimiz yurttaşı tıpış tıpış sandığa göndermek değil, seçmeni koşa koşa, aşkla sandığa göndermektir” ifadelerini kullandı.

Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olup olmayacağının sorulması üzerine, “Genel Başkanlığa aday olacak kişi bunun kararını kendisi veremez, kurultayın sorumlu delegeleri verir. Böyle bir zemin olursa o zaman bakarız. Kişiler aday olmaz, aday gösterilir. Ben partim için elimden geleni yaptım” açıklamasında bulunan İnce, grup başkanvekilliğinden istifa edip etmeyeceği konusunda, “Beni kimsenin uyarmasına gerek yok, ben ne zaman ne yapacağımı bilirim. Ben buraya yapışmış falan değil, makam derdim yok. Beni kimsenin uyarmasına gerek yok. Ben koltuk peşinde değilim, kırmızı plaka peşinde değilim. Nezaketi de bilirim, etiği de bilirim, siyasetin kurallarını da bilirim. Ama uyarı almak bize yakışmaz. Bunca yıllık dostluğumuz var, bırakacağım merak etme” dedi.

İnce, Deniz Baykal’ın yanında olup olmadığının sorulması üzerine, 3 eski Genel Başkan ile görüştüğünü belirterek, “Sayın Baykal benim Genel Başkanlığımı yapmıştır. Sayın Baykal beni milletvekili yapmıştır. Benim Genel Başkanlığımı yapmış bir kişi benim için saygınlığını sonsuza kadar sürdürür. Benim ile ne zaman gelse iki elim kanda olsa giderim karşılarım” diye konuştu.

“MHP kendi adayını, CHP kendi adayını göstermeliydi’ diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gösterilen adayın etkinliğine ilişkin soruya cevap veren İnce, CHP kurultayının toplanmaması durumunda, yarıdan bir fazla imzanın toplanmasıyla birlikte Kılıçdaroğlu’nun fiilen Genel Başkanlığın düşeceğini belirtti.

Parti içinden kendisine yönelik gelen eleştirilere de cevap veren Muharrem İnce, seçim sonuçlarıyla ilgili bir özeleştiri de yaptı. İnce, “Adam yüzde 52 almış, ‘neden 55 almadım’ diye tartışıyor, sen rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın, ‘bunu tartışırsak AK Parti’nin üstünü kapatırız’ diyorsun. Böyle bir kafa olur mu? İktidar olamamanın sebebi bu. Bu soru bir takım yöneticilerinin kafasında varsa yazık, bu kafa iktidar olamaz. Yüzde 52’yi araştırıyor, ‘neden 57 değilim, 58 değilim’ diye tartışıyor. Sen ‘14 parti bir araya geldik’ diyorsun. 38 almışsın, yenmiş seni. Her seçimde yenmiş seni, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, yenmişte yenmiş, yenmişte yenmiş. Meydan okuyor, ‘birinci çıkamazsam istifa ederim, sen edebilir misin?’ diyor. Sen böyle bir ortamda yenilgiyi tartışmak yerine, ‘gel bunu tartışalım’ diyene ‘AK Parti’nin içindeki tartışmayı gölgelersin’ diyorsun. Yok ya derler adama. Bu ayıp, bu düşüncede olan birisinin iktidar olması mümkün değil, 250 sene de iktidar olması mümkün değil” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız