SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muharrem Keçeli İle Bir Hatıra

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:22:10
Muharrem Keçeli İle Bir Hatıra
A- A+ PAYLAŞ

Necdet KIRCEYLAN

İki yıl önceki Malatya gezimde, Beşkonaklar’daki Malatya Mutfağındaki keyifli bir yemekten sonra, Kışla Caddesi'nin ışıklı dünyasına bir adım kala, Sahaflar Çarşısı'nı fark ediyorum…1998 ve 2006 gelişlerimde burayı gezmediğimi hatırlıyorum.

1985-1990 yıllarında defalarca buraya gelmiştim. İlk adım atmamla beraber, buranın ayrı bir havası, hayata ayrı bir bakışı olduğunu fark ediyorum. Sahafların, kitapçıların, diğer iş yerleri yanında, sohbetlerin koyulaştığı kahve odalarının, çay ocaklarının canlılığı dikkatimi çekiyor.

Aşağıya doğru meraklı bakışlarımla ilerlerken, AKADEMİ KİTAP SARAYI SAHAF dükkânı gözüme ilişiyor… Vitrin, kapı yanları ve içerisi her taraf kitaplarla dolu… Kapıda MUHARREM KEÇELİ adı yazıyor. İçeriye giriyorum. Güler yüzle benim gibi yaşı yetmişi çoktan aşmış kitap aşığı Sayın Muharrem Keçeli ile tanışıyorum. Kendimi tanıtıyorum. İlgi ile dinliyor. 1960 yılında bu işe başlamış. Kendi seçmiş bu işi. Her taraf binlerce kitap, dergi ile dolu. Sayın Celal Yalvaç, koskoca bürosunun aynı durumu gözümün önüne geliyor.  ‘’Aradığınızı nasıl buluyorsunuz? ‘’ Deyince, pırıldayan gözleri güler yüzü ve tatlı ses tonu ile ‘’ İnsan bir şeyi severse başarır’’, diyor.

Birkaç değişik kitabı soruyorum. Kitap yığınları arasından çekip çıkarmaz mı?  Tatlı sohbetin sonunda kendisini kitapların arasında bırakarak, Malatya akşamında, hareketli kalabalığın içine karışıyorum. Bu sene Mayıs Ayında Malatya ‘ya geldiğimde, sahaflar çarşısına da uğradım. Muharrem Keçeli beyin dükkânına yöneldim. Göremedim. Sorduğumda işi bıraktığını öğrendim. Üzüldüm.

Ağustos ayında, Sayın Celal Yalvaç‘a   Muharrem Keçeli beyefendiyi sordum. Celal Bey ‘’Evinden pek çıkmıyormuş. Geçen gün tesadüfen oğlu ile karşılaştım. Biraz rahatsızmış, selam gönderdim, dedi.

Hayatın kanunu, yıllar yılları kovalıyor. İş güç sahibi oluyorsun. 53 sene hizmet verdikten sonra, severek yaptığın işten ayrılıyorsun. Ben Sayın Muharrem Keçeli ‘yi örnek olan upuzun yıllar sürerek tamamlanan hizmetleri için gönülden tebrik ediyorum. İlk karşılaştığımızda söylediği ‘’insan bir şeyi severse başarır’’ sözü kulağımda yankılanıyor. Bu hizmetlerinden dolayı hiç taltif edildi mi bilmiyorum. Bu gel geç dünyada çok zaman küçücük bir teşekkür bile akla gelmeyebiliyor…

Kültür dünyamıza yarım asırdan fazla güler yüzü ile hizmet eden Sayın Muharrem Keçeli ‘ye sağlık ve afiyet içinde ömür diliyor, saygı ile kendisini selamlıyorum…

ARŞİV FOTOĞRAF: Muharrem Keçeli görülüyor. (Kaynak: Sultan Kılıç)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız