SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhasebecinin Anlattıkları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki yayınevindeki kanlı olayda hayatını kaybeden 3 kişiden birisi olan Alman uyruklu Tilma Geske'nin 9 yaşındaki oğlu, "Babam evden çıkarken görüşürüz, seni seviyorum" derken, muhasebecisi (alttaki fotoğraftaki) ise Geske için, "Etliye, sütlüye karışmayan bir insan" dedi.

Malatya'daki evlerinde yas tutan Alman ailesinin 3 çocuğundan birisi olan 9 yaşındaki oğlu Lugal, olayı televizyondan gördüğünü ifade etti. Lugal, "Babam evden çıkarken görüşürüz, seni seviyorum dedi" diye konuştu. Lugal, Türkçe'yi ise Adana'da öğrendiğini belirtti.

Alman uyruklu Tilma Geske'nin Adana'dan gelen ve Geske ile son görüşenlerden muhasebeci Emin M. yaptığı açıklamada, "Tilme Geske'nin resmi muhasebecisiyim. En son firmasını kapatmak için işlemler yapmaya geldiğimizde bürosunda görüştük. Ondan sonra ben çıktım, Ticaret ve Sanayi Odası ile Vergi Dairesi'ne gittim. Ondan sonra olayları duydum. Vergi Dairesi'ne firmasını kapatmak için gitmiştim. Şirketin kapanmasından sonra Malatya'dan ayrılma düşüncesi vardı. Şu ülkeyi çoğu Türk'ten daha iyi seviyordu. Etliye, sütlüye karışmayan bir insan. Türkiye'de para kazanıyordu, Türklerin Almanya'da para kazandığı gibi. 9 yıldır tanıyorum. Bir eksiğini görmedim" dedi.

Yaşanan olaydan kısa bir süre önce gerçekleşen son görüşmeyi de anlatan Muhasebeci Emin M., "Sadece iş ile ilgili görüştük, imzalarını aldım ve gerekli dairelere gittim. Üzüleyim mi, sevineyim mi? Çünkü ben orada kalsaydım, ölenlerden biriside ben olacaktım" dedi.

Emin M. olayı,. Vergi Dairesi'ndeki şirketin kapatılması ile ilgili işlemi takip ederken duyduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız