SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muhatap O Değildi!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, meclisin almış olduğu kararların onaylandığı halde, uygulanmayışına gösterdiği tepkideki ifadelerinde geçen, "Bu sezon köy yollarına bir çakıl dökemedik. Bu anlamda İl Özel İdaresi'ni yöneten kadroların Meclis'le uyum içinde çalışmaları şarttır diyorum" şeklindeki konuşmasına açıklık getirerek, tepkilerinin asıl nedenini açıklayıp, özür diledi. 
İl Genel Meclisi Haziran Dönemi 3. oturumu, Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında yapıldı. Başkan Naci Şavata, bir önceki toplantıda yaptığı konuşmaya açıklık getirerek, konuşmasını çarpıtıldığını ve ifadelerinin muhatabının İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er olmadığını bildirdi. 
KONUŞMASINA AÇIKLIK GETİRDİ Şavata şunları söyledi, "3 aylık sarfta yapılan çalışmalardan dolayı kanunun verdiği yetkilerden sıkıntı çektiğimizi bahsetmek istemiştim. Bunun muhatabı Sami Er bey değildi. Gazetelerde bugün yapılan bütün internet haberlerinde sanki hedef Sami Er olarak gösteriliyor. Bu bir yanlıştır, zulümdür. Çünkü biz meclis olarak en memnun olduğumuz insan, zannedersem benim düşüncem gibi düşünüyorsunuz, Sami Er kardeşimizdir. Çünkü böyle zamanlarda yaptığımız beyanlarda doğrusunu söyleyin diyorlar. Söyleyeyim. Sayın Valimizin 3 aydır kamyonları havaalanına taşımasıydı konu. Bunu da biz kendisi ile istişare ettik. Tabi meclisimiz de istişare etti. Belli makul bir zamanda vereceğini ifade etti. Dün itibariyle kamyonları verdi. Bu husustaki sıkıntımı dile getirmek istemiştim. Yoksa her hangi bir kurumu, kuruluşu, şahsı karşıma alıpta dışarıdaki insanlara da hak etmediği halde, takdir edilmesi gerektiği halde yanlış ifadelerle insanları infaz etmekte benim vicdanıma sığmıyor. Düzeltmek istiyorum. O kardeşimizde dünden beri rahatsız, O'ndan da özür diliyorum. Hepinize de teşekkür ediyorum. 
ARGUVAN'A SU ŞİŞİLEME TESİSİ KURULUYOR İl Genel Meclisi'nde Arguvan ilçesinin Çobandere (Şotik) Köyü Cevizlidere mevkiinde bulunan mülkiyeti hazineye ait arazi içerisinde kalan 25-30 litre/ saniye debiye sahip kaynak suyundan 2 litresinin burada yapılacak olan Şişeleme Tesisi'nde kullanılmak üzere 20 yıl süreyle Kemal Kırca adlı yatırımcıya kiraya verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
2010 YILI KESİN HESAB KABUL EDİLDİ İl Genel Meclisi'nde İl Özel İdaresi'nin 2010 yılı kesin hesap raporu da oy birliği ile kabul edildi. 
Buna göre, 2010 yılı Özel İdare Gelir-Gider Durumu Kesin Hesabı şu şekilde; Bütçe ile öngörülen gelir: 35 milyon TL, Finansman 20 milyon TL, Bütçe ile öngörülen gider: 55 milyon TL, Tahsisi mahiyetteki giderler: 90 milyon 480 bin TL, Tahsisi mahiyette olmayan giderler 48 milyon 403 bin TL olmak üzere toplam 138 milyon 883 bin TL. 
Tahsisi mahiyetteki gelirler: 116 milyon 300 bin TL ve öz gelirler 34 milyon 892 bin TL olmak üzere toplam 151 milyon 492 bin TL. 
Malatya İl Genel Meclisi 6 Haziran 2011 Pazartesi günü saat 10.00'da tekrar bir araya gelecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız