SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mühendissiz Fen İşleri!.'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:26
'Mühendissiz Fen İşleri!.'
A- A+ PAYLAŞ

30 Mart yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi mahalle toplantılarına hız verdi. 

Malatya Yaygın Beldesi'nde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan İnci, Cumhuriyet Halk Partisi  Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

Mahalle toplantısında ilk olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, Malatya ve  Yaygın Beldesi su üzerinde yaşarken su sıkıntısı çekmelerinin akıl almaz olduğunu söyledi.

Kaya konuşmasında şunları söyledi: "Yaygın Belde'mizin sorunu  içme suyu ile ilgili bir sıkıntısı var. Bu soruna göreve gelir gelmez  çözeceğiz. Malatya’mız ve Yaygın Beldemiz  su üzerinde yüzmesine rağmen evlerimize sağlıklı bir su verilememesi bir utanç vesilesidir. " dedi.

Kayısı üreticilerinin sıkıntılarına da değinen Kaya şunları söyledi: ""Bütün yıl emeklerinizi, sermayenizi  feda ederek kayısıyı yetiştiriyorsunuz, hasat zamanı geldiği zamanda pazara götürüyorsunuz, emeğinizin karşılığını almak istiyorsunuz. Şuanda kayısının fiyatı kilogram fiyatı bir buçuk iki lira. Biz göreve geldiğimiz anda ilk olarak soğuk hava depoları kuracağız. Kayısının uluslar arası anlamda tanıtımını yapacağız, ihracatı artıracağız, kayısıya katma değer katacağız. Çiftçilerimizin bu mağduriyetini  gidereceğiz. "

Kaya'nı konuşmasının ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci de görevdeki belediyenin merkezin,ilçelerin, belde ve köylerin sıkıntılarını bilmediğini söyledi.

İnci: "Malatya’da kayısıcıların kayısılarını satamadığını biliyor mu. Kuluncak’ta kanalizasyonun dereye aktığını biliyor mu? Bence bilmiyor. Bilse zaten onları buraya aday gösterenler derki  önce adamların sorununu çözelim sonra onu asın. Başbakanın iki kelimesine bağlıydı kayısı “kayısıyı çözün”. Öyle bir şey oldu mu, olmadı. Biz o Suriyelilerin yarısına yemeklerinin yanına beş tane kuru kayısı koysaydık şuanda siz evde yiyecek kayısı bulamazdınız"

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise şunları söyledi: " Bunlar nereden geldi diye düşünmeyin. Bizde köyden geldik, hala da köylüyüz, çiftçiyiz. Onun için halinizi, derdinizi iyi biliyoruz. Son iki yıldır özellikle kayısı üreticisi için bas bas bağırıyoruz. Diyoruz ki üretici perişan bir kuruş destek veriyorlar mı, vermiyorlar. 

STK ZİYARETLERİ..

Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya,  İnşaat Mühendisleri Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası’nı (SES) ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Kaya, Kapalı Çarşı esnasını ziyaret etti.  Esnafın sorunlarını dinleyen Kara, sorunların çözümüyle ilgili olarak projelerinden bahsetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, ilk olarak İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Bedir Özten tarafından karşılanan Kaya, Malatya’da  imar sektörünün belediyeler tarafından bilinçsiz yapıldığını söyledi.

Kaya: “Bir kentin en önemli, ana unsurlarından bir tanesi, imar planlarıdır. İmar planları Belediye'nin Fen İşleri tarafından yürütülen bir birimdir ama baktığımızda belediyelerin yerel birimlerinde yeterli önem verilmediğini, belediyelerde inşaat mühendisleri bulundurulmadan fen işlerinin  idare edildiğine şahit olmaktayız. Gezilerimiz esnasında gördük ki Belediye Meclisi'nde, sendika ve meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarının görüşüne çoğu zaman başvurulmuyor. Görüşleri alınsa bile pratiğe yeterince yansıtılmıyor. Bizler sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ile yerel yönetimler güç kazanır." dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Bedir Özten'de demokratikleşme ile fikirlerimiz Kaya ile örtüşüyor. Bizlerde üzerimize ne düşerse onu yapacağız.  Diyerek şunları söyledi.

Özten: " Malatya'nın Büyükşehir olması ile birlikte Merkez İlçe konumuna gelen Battalgazi İlçesi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya'ya seçim çalışmalarında başarılar diliyorum. Demokratikleşme konusunda fikirlerimiz uyuşuyor. Birbirimizi destekleyici konuştuk. Bizler uzmanlığımız ile ilgili olarak kendilerine her türlü yardımda bulunacağımıza söz veriyoruz."

İnşaat Mühendisleri Odası ziyareti ardından Sağlık Emekçileri Odası (SES) Malatya Şubesi Başkanı Özdemir Aydın'ı  ziyaret eden Kaya şunları söyledi: " Bizler sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek. İşbirliği içerisinde belediyenin daha iyi bir şekilde yürüyebileceğini biliyoruz. Sağlık Emekçileri Sendikası'nı ziyaret ederek onlarla fikir alış,verişinde bulunuyoruz. "dedi

Sağlık Emekçileri Sendikası Malatya Şube Başkanı Özdemir Aydın'da barıştan, demokrasiden, işçiden yana olduklarını söyleyerek şunları söyledi: "Bizim yaklaşımız işçiden, emekçiden ve demokrasiden  yana olan ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışma projelerimiz vardır. " dedi.

STK ziyaretlerinin ardından Kapalı Çarşı Esnası’nı ziyaret eden Kaya, esnaf tarafından sevgiyle karşılandı.Bazı vatandaşlar Malatya'nın artık genç, dinamik ve bilgili bir başkan olması gerektiğini söyleyerek sevgiyle karşılandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız