SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhitin Öğrencisi Sürgüne!

A- A+ PAYLAŞ

20 Eylül günü başlayan yeni eğitim ve öğretim yılında, merkez ve merkeze yakın bölgelerde 4 lisenin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi üzerine, bu okulların bulunduğu yerlerde oturan birçok öğrenci, evlerinin uzağındaki okullara kayıt yaptırmak zorunda bırakıldı.

Konak beldesinde bulunan Konak Lisesi, Karakavak’taki Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi, Tecde’deki Yusuf Kenan Lisesi ile Orduzu’daki Bahçebaşı Lisesi’nin bu yıl Anadolu Lisesi statüsünde öğretime başlamaları, buralara SBS puanına puanına göre öğrenci alınmasıyla birlikte, bu okulların çevresinde oturan ve maddi durumları iyi olmayan birçok öğrenci, uzak liselere kayıt yaptırmak zorunda kaldı.

Bu öğrencilerin de merkez liselere yönlenmesinin, fiziki yapıları yeterli olmayan merkez liselerde sıkıntıya yol açtığı, Milli Eğitim Bakanı’nın sınıfların 30’ar kişilik olacağı yolundaki iddialı sözlerine karşın, merkezdeki bazı liselerde sınıf mevcutlarının 50’yi bulduğu öne sürülüyor.

Malatya çağ nüfusuna göre orta öğretimde okullaşma oranı Türkiye siralamasına göre 61’inci durumda. Bu yıl LYS (ÖSS)’de başarı da bir önceki yıla göre düştü. Bunun da Malatya’daki kalabalık sınıflı liselerde eğitim kalitesinin düşmesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız