SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da Katılacak

0
Güncellendi - 2017-03-14 18:10:04
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da Katılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde kurulan ‘Muhtar Akademisi’ 15 Mart Çarşamba günü açılıyor. Malatya’da ilk kez düzenlenen ‘Muhtar Akademisi’ ile yerel yönetimlerin en önemli unsuru olan Muhtarlara üniversite ortamında bilgilendirici ve eğitici dersler verilecek. Akademi’de başarılı olanlar ise sertifika alacak.

Konuyla ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

"İnönü Üniversitesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Muhtar Akademisi’nin açılışı dolayısıyla bir tören düzenlenecek. 15 Mart Çarşamba günü Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da düzenlenecek olan törene Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş da katılacak.

Malatya’da görev yapan 716 muhtarın tamamına yönelik kurulan Akademi’de, Muhtarların bilgi ve becerilerinin artırılmasında önemli katkılar bekleniyor. Eğitim süresince muhtarlara; iletişim, liderlik ve girişimcilik, halk sağlığı, uyuşmazlık ve arabuluculuk, insan hakları, temel hukuk okuryazarlığı, temel bilgisayar becerileri, kamu yönetimi, beden dili, resmi yazışma teknikleri ve emniyet – güvenlik konularında dersler verilecek.

İnönü Üniversitesi’nde kurulan Akademi’de muhtarlara her gün 3 saat süreyle ders verilecek. Derslere devam mecburiyetinin yanı sıra başarının da ön planda tutulacağı eğitimin sonunda muhtarlara sertifika verilecek."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız