SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muhtar Emniyetin Gözü Kulağı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:50
'Muhtar Emniyetin Gözü Kulağı'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve mahalle muhtarları, Sümer Polis Merkezi Emniyet Amiri Murat Kılınçtepe'yi makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. 

Sümer Polis Merkezi Emniyet Amiri Murat Kılınçtepe, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: 

“Muhtarlarmız emniyet güçlerinin gözü kulağıdır. Bizler her ne kadar sorumlu bulunduğumuz alanlarda devriye görevi yapsak ta muhtarlarımıza çok iş düşüyor.Çünkü muhtarlarımız mahallelerindeki olumsuz davranışları ve asayişi tehlikeye düşüren durumlara yakınen tanık oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Gençlerin uyuşturucu alışkanlığıyla ilgili yapılan mücadele konusunda da bilgi aktaran Murat Kılınçtepe, “Özellikle gençlerimizi tehlike bataklığına sürükleyen ve toplumun kanayan yarası olan uyuşturucuyla mücadelede hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Bizler emniyet güçleri olarak uyuşturucu ile mücadelede yoğun mesai harcamaktayız. Gerek muhtarlarımız gerekse vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlara en kısa zamanda müdahale etmekteyiz. Özellikle mahalle aralarında bulunan metruk binalarda bali, tiner, bonzai (sentetik uyuşturucu) kullanıldığına dair ihbarlar alıyoruz. Mahalle aralarında bulunan metruk binaların yıkımı için gerekli çalışmaları yapıp yetkili birim olan Belediyelere bildireceğiz.

Vatandaşlardan ve muhtarlardan isteğimiz, özellikle gençlerin belası olan tiner, bali, veya bonzai denilen uyuşturucu maddelerin kullanıldığı sote yerler, metruk binalar atıl durumda olan parklar varsa ve buralar uyuşturucu bağımlıları tarafından mesken haline getirilmişse bu alanlar polis 155 ihbar hattına ihbarda bulunmaları halinde emniyet güçlerimiz bu alanların kontrolünü daha da sıklaştıracaktır.

Toplumumuzun kanayan yarası olan uyuşturucu bağımlılığı yüzünden yüzlerce gencimizi kaybettik. Uyuşturucu belasına bir tane dahi gencimizi kurban etmek istemiyoruz. Gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmak için herkese görev düşüyor.

Bana değmeyen yılan bin yaşasın masalını artık bir kenara bırakalım, bana değmeyen yılan bin yaşasın diyerek bir kenara çekilirsek o yılan mutlaka bir gün bizlere de bulaşır bataklığı hep birlikte kurutmalıyız. Anneler, babalar, muhtarlar, öğretmenler, esnaflar, işverenimiz, STK'larımız Cami İmamlarımız, basın mensuplarımız duyarlı olmalıdır. Bu yara hepimizin yarası. Bu nedenle herkese önemli görevler düşüyor.

Bu aziz millet feraset sahibidir. Allah'ın izniyle el ele vererek toplumun kanayan yarası olan, gençlerimizi bataklığa sürükleyen bu uyuşturucu illetinden yine milletimizin konuya duyarlılığı ve hassasiyetiyle kurtulacaktır “ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız