SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhtar Mahallesinin Cumhurbaşkanıdır"

0
Güncellendi - 2019-10-19 02:40:36
A- A+ PAYLAŞ

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla, Malatya'daki muhtar derneklerinin başkanları Vali Aydın Baruş'u ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten'i makamlarında ziyaret ettiler.

VALİLİK ZİYARETİ..

Ziyarete, Valilik İdare ve Denetim Müdürü İsmet Timur, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Tümay, Battalgazi Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Mercan Sarı, Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Ömer Sucu, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı A. Vahap Ortaç, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz katıldılar.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Komitesi üyeleri, gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler vererek kendilerini böylesine mutlu eden bir günde kabulünden dolayı Vali Baruş’a teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Baruş ise “Vatandaşların hizmet beklentilerinin karşılanması noktasında ilk kapı olan ve önemli bir sorumluluk üstelenen tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, ülkemize, milletimize, Malatya’mıza, mahallenize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZİYARETİ..

Muhtar Dernekleri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten’i de ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Ziyarete, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaaddin Aktaş, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Vahap Ortaç, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Ali SeydiYücekaya ile Muhtarlık İşleri Şube Müdürü katıldı.

Dernek Başkanları, kendilerini kabul eden Büyükşehir Belediye Başkan vekili Selim Pilten’e teşekkür ettiler. Ayrıca, Suriye’de Barış Pınarı Harekâtında bulunan Mehmetçiği de unutmayan Dernek Başkanları, dualarımızla her zaman Mehmetçiğimizin yanındayız, buradan tekrar Mehmetçiğimize Asker Selamı ile selamlarımızı ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz” dediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın il dışında olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selim Pilten, Muhtar Derneklerinin Başkanlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayım. Devlet Millet işbirliğinin mahallelerdeki tek ve en büyük temsilcisinin muhtarlar olduğunu belirten Pilten, “Malatya’mızda görev yapan bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Muhtarlarımız vatandaş ile resmi kurumlar arasında bir köprü vazifesi görür. Muhtarlarımız mahallelerinin bütün problemlerine hâkimdir. Muhtarlarımız mahallelerinin abisi, ablasıdır. Muhtarlarımız mahallelerinin dert küpüdür. Muhtarlarımızın mesaisi yoktur mahalleli günün her saatinde arayarak istek ve taleplerini iletmekteler. Muhtarlarımız görevleri icabı mahallelerinin bütün problemleri ile yakından ilgilenmekteler. Yapmış olduğunuz bu çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman muhtarlarımızın yanında olmaya ve her zaman işbirliği içinde olmaya gayret göstermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü tekrar kutluyorum.

Muhtarlarımızın da ifade ettiği gibi, Barış Pınarı Harekâtında Mehmetçiğimiz milletimizin duasıyla büyük başarılara imza atmıştır. Mehmetçiğimiz dün olduğu gibi bugünde mazlumların umudu olmaya devam etmektedir. ” dedi.

ÇALIK'IN MESAJI..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Muhtarlar Günü dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Yerel yönetim sistemimizin en önemli sac ayaklarından biri 1829'dan bu yana  muhtarlık müessesesidir.

Muhtarlarımız; milli iradenin özü ve çekirdeğidir; demokrasi geleneğinin ve kültürünün istikbale taşıyıcıları konumundadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi "muhtar, mahallesinin milletvekilidir, belediye başkanıdır, hatta cumhurbaşkanıdır."

AK Parti olarak muhtarlarımıza hak ettiği değerin verilmesi, talep ve ihtiyaçlarının gözetilmesi konusunda hassasiyet göstermekteyiz. "Muhtar bile olamaz" diyerek seçilmişleri tahkir eden manşetlerin atıldığı dönemler artık geride kalmıştır. Son 17 yılda muhtar maaşları ve diğer hususlarda atılan adımlar bunun göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; büyük bir inanç, fedakarlık ve gayretle görev yapan tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."

Bu arada MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar da, mesajında "Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, milletimizin eli, gözü ve kulağı konumundadır. Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşması noktasında her zaman en ön saflarda olan muhtarlarımız, halkımızın kendi içlerinden biri olarak her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileridir" dedi.

Avşar, "STK ların, Kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ,Projelerinde gerek planlanması gerekse hayata geçirilmesi aşamalarında, vatandaşa doğru hizmeti götürebilmek için muhtarlarımızın görüş ve önerileri her zaman vazgeçilmez olmuştur, olacaktır. Bu vesile ile başta Malatya ilimizdeki çalışma arkadaşlarımız olan muhtarlarımız olmak üzere, tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü tebrik eder, hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • 44 FFM (4 yıl önce)
    YOK BIRDE PAŞA DEYIN BARI
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Hadi köyleri anlarım da şehirde muhtar ne iş yapıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Gündüz (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Katiplik
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (4 yıl önce)
    verin gazı muhtarlara haksız yere yüksek maaş alıyorlar yazık çok lazım değil muhtar bize
    0
    0
    Yanıtla