SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhtar Seçilen FETÖ Sanığına Mazbata Verilmedi

0
Güncellendi - 2019-04-09 21:05:58
Muhtar Seçilen FETÖ Sanığına Mazbata Verilmedi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde muhtar seçilen eski hakimin FETÖ soruşturması kapsamına meslekten ihraç edildiğinin ve hakkında dava açıldığının belirlenmesi üzerine mazbatası verilmedi.

Doğanşehir ilçesine bağlı Kadılı Mahallesi'nde muhtar seçilen eski hakim H.A.'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamına meslekten ihraç edildiğinin ve hakkında dava açıldığı belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatanın en çok oy alan ikinci adaya verilmesi kararlaştırıldı.

Doğanşehir İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Kadılı Mahallesi muhtarlığına seçilen H.A.'nın 2016 yılında meslekten ihraç edildiği ve sanık sıfatıyla İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı bilgisine ulaşıldığını kaydederek, Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunarak, görüş istedi.

Yüksek Seçim Kurulu, oy birliğiyle, "692 ve 697 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler gereğince kamu görevinden çıkartılan kişilerin mahkumiyet kararı aranmaksızın bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyeceklerinden H.A.'ya mazbata verilemeyeceği, seçilme yeterliliğini taşıyan ve H.A.'dan sonra en çok oy alan kişiye mazbata verilmesi gerektiği" kararını alarak, kararı Doğanşehir İlçe Seçim Kuruluna gönderdi

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız