SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhtar Zaman Ayırmadı Ama.!"

0
Güncellendi - 2016-10-12 03:56:06
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, il merkezine 14 kilometre mesafedeki Dilek'te vatandaşlarla yaptığı görüşmeler sonucu saptadığı sorunlar hakkında bilgi verdi ve çözümü için konuların resmi makamlara iletileceğini söyledi.

Küçükşahin, Dilek'teki incelemelerine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Yeşilyurt CHP İlçe Başkanı olarak çeşitli vesilelerle beş kez ziyaret ettiğim Dilek'in sorunlarına mahalle sakinlerini dinleyerek vakıf oldum.

Dilek, Malatya Merkez'e 14 km uzaklıkta bulunan bir mahalledir. 2012 yılında çıkarılan yeni Büyükşehir yasasına göre dokuz adet muhtarlık birleştirilerek oluşturulmuştur. Nüfusu 10 bini geçmektedir. Yeşilyurt ilçesinin en büyük yüzölçümüne sahip mahallelerindendir.

Bu kadar geniş bir alana ve nüfusa sahip olan Dilek muhtarının bana zaman ayıramaması nedeniyle kendisiyle görüşüp sorunlarını dinleyemedim. Muhtarla görüşemeyince mahallenin sorunlarını mahallelilerden dinledim. Bana iletilen sorunlar şunlardır:

1. Tarım ve hayvancılık ile geçinen mahallenin bir kısım gençleri mevsimlik işçi olarak çalışırken bir kısmı da İşkur'un gösterdiği kuruluşlarda bir kaç ay çalışabilmektedir. Dolayısıyla geçlerimiz yılın büyük bir bölümünde çalışmak için iş bulamamakta ve boş gezmektedir.

2. Malatya Büyükşehir Belediyesinin mahalleye tahsis ettiği küçük otobüsler yeterli gelmemektedir. Bu nedenle yaşlı insanlar dahil Malatya merkeze ayakta gidip gelmektedir.

3. İçme suyu, yazın bir çok semte çıkmıyor. Ayrıca içme suyunun tadı da bozuldu.

4. Dilek'in ortasından geçen derenin kokusundan dere çevresinde durulamıyor. Bununla birlikte bölgede haşarattan da geçilmiyor.

5. Dilek'te sorunlarımızı iletecek bir hizmet binası bulunmamaktadır. Küçük sorunlarımızı dahi 14 kilometre ilerideki merkeze gidip ifade etmemiz gerekiyor. Bir hizmet binasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

6. Bahçe sulamada kullanılan suların atık su olması nedeniyle ağaçlar kurumaktadır. Pek çok meyve ağacını imha etmek zorunda kaldık.

7. Şahnahan'dan ve diğer bölgelerden Dilek'e gelen sulama kanalları çok bakımsızdır. Dolayısıyla kanallardan Dilek'e gelmesi gerek suyun büyük bir bölümü bu bakımsız kanallarda kaybolmaktadır.

Mahallede daha iyi şartlarda yaşamak isteyen mahalle sakinlerinin sorunlarına çözüm getirilmesi kaçınılmazdır ve zaruri bir ihtiyaçtır."

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız