SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhtara Sözlü Saldırı Oldu"

0
Güncellendi - 2019-09-27 02:02:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz, Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş’a (soldaki) yapılan saldırı girişimini kınadıklarını açıkladı.

Kiltepe Mahallesi’nde yaşanan olayda, iddiaya göre bir vatandaşın Muhtar Celal Demirtaş’a sözlü saldırıda bulunmasının ardından çıkan kavgada Demirtaş, ruhsatlı silahı ile havaya ateş açmıştı. Kimsenin yaralanmadığı olayla ilgili  basın açıklaması gerçekleştiren Yeşilyurt Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Şahbaz, Kiltepe Mahallesi Muhtarı Demirtaş’a, bir şahıs tarafından önce sözlü sonra da küfürlü saldırı girişiminin yaşandığını belirterek, olayı kınadıklarını söyledi.

Kiltepe Mahallesinde milletin oyları ile seçilen ve derneklerinin de başkan yardımcılığı görevinde bulunan Celal Demirtaş’ın şahsı uzaklaştırmak ve korkutmak amacı ile üzerindeki ruhsatlı silahı ile havaya ateş açtığını dile getiren Şahbaz, “Milletimiz tarafından seçilen muhtarımıza yapılan bu saldırı girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu ve buna benzer olaylar maruz kalan muhtarlarımızın her zaman yanında olduğumuzu bildirir, devletimizin yetkili organlarının da bu konuda desteklerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan saldırıya uğradığı için silahını ateşlemek zorunda kaldığını iddia eden Muhtar Cemal Demirtaş’ın da emniyette verdiği ifadesinde, bahse konu şahsın daha önce de mahallelerinde uyuşturucu madde kullanımı ve satışını yaptığını kendisinin de bu duruma engel olduğu için böyle bir girişimde bulunulduğunu söyleyerek, kendisini savundu.

Silahını ateşlemesindeki amacın sadece kendisine zarar vereceğini düşündüğü şahsı korkutmak amacıyla olduğunu ileri süren Demirtaş, kendisine küfür eden ve saldıran şahıstan da şikayetçi olduğunu ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • malatyalı (4 yıl önce)
    muhtar devleti temsil eder ,kırsalda ve şehir merkezlerinde halkın içinden çıkmış orayı en iyi tanıyan ve seçimle gelen bir kişidir.merkezde silah verilmemeli ,2 dönemden fazla muhtar olamamalı .alt ve üst yaş sınırı olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Egitimci (4 yıl önce)
    Mahalle muhtarlığı derhal kaldırılmalıdır.memlekete yuktek başka işleri yok.ha birde çocuklarını belediyelere yerleştirirler.onlarda ayri bir yük.şu da iyi bilinmelidir ki hiç bir aklı başında vatandaş muhtarların desteklediği partiyi desteklemez.Aksine tersini yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslında hem muhtarlık hem de belediyeler kaldırılmalı. Yerel yonetim secimleri Halkın arasına ikilik sokmaktan başka bir işe yaramıyor. Belediye binaları yuksek okula cevrilsin. Inonü universitesi ile Turgut Ozal universitesi neden şehrin dişında kurulmuş ki? Belediye yerine Valilige baglı Çöp Toplama Genel Mudurlugu ve "fatura tahsilat merkezleri "açilsa yeter. Başka ne ise yararlar? Sacma sapan projelere para harcayıp Millete trilyonlarca dolar borç bindirmekten başka...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Uyuşturucu madde kullanmak ve satmak ceza kanunlarında tanımlanmış suçlar, bu suçlarla mücadelede kolluk kuvvetleri görevlidir, muhtarın görevi olsa olsa kendisinde böyle bilgi varsa her vatandaş gibi ihbar mekanizmasını calistirmasidir, medya ve dernek gücü kullanılarak itibar suikastinda bulunmak değil, kısaca her durumu kendi içinde değerlendirmek lazım, aksi durumda oyle ya da baska bir suca bulasmis herhangi birine, istedigini yapmak mesru hale gelir ki hukuk devleti ilkesi bu davranışları koruyamaz,
    0
    0
    Yanıtla
  • engin doğan (4 yıl önce)
    ben kiltepe sakiniyim muhtarımız gayet nazik beyefendi insandır ve mahallenin sorunlarıyla hakkıyla ilgilenir.muhtarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Sizin kapiniza gelip hakaret ve küfür ederse biri siz oyle yapin maliniza zarar verip haneye tecavüz yaparsa siz gine sesinizi cikarmayin oldumumuhtar kendisine zarar verenlere gözmü yumacak uyusturucu satan haplanmiş bi insana laftan sozden anlamaz birisi sizin kapiniza gelirse siz sineye çekin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan... Oyleyse herkese bedava silah tasima ruhsati versinler de gorelim. Kimin kovboy oldugunu. Kimin mahallenin Şerifi oldugunu. Erken davranan karsisindakini vursun. "Uyusturucu saticisiydi vurdum" diye kurtarsin..Muhtarlık ne zamandır kolluk kuvveti oldu?Nerde bir uyanık sırtı kuvvetli varsa muhtar olur. Köyün en anasının gözüne muhtar derler. Burası Teksas mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)Haşmet isimli kullanıcı yorumuna
    Haşmet var sayalim biri si kapina geldi seni darp etti kufur etti polis aradin gelmedi canindan olacagina o kalabaligi dagitma adina havaya ateş acmazmisin yada sana kufur edene karsilik vermeyip oturup izlermisin heralde sen cok genis bir insansin kolluk kuvveti degil ama kendini korjmasi icin verilmiş muhtara silah ve muhtagimiz cok naif ve sevecen bi adam bi insani bi sifiniri vardir bunuda herkes bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynı sözlere aynı cevap verilebilir ama söyle izah edeyim: Ben de taşıma ruhsatlı , ustelik yillik ruhsat ucreti ödemeden sahiplenecegim bir silah istiyorum. Kim geniş? İtirazın var mı? Muhtar dediğin kim ki bedava arkasına silah takıyor. ? Eski ağalık sistemi şimdi muhtarlık sistemi mi oldu öyleyse. Agamiz belinde silahla gezebilir, kafası bozulunca havaya ateş edebilir ama marabalar silahla gezemez. Agamiz ulu orta havaya bir şarjör boşaltabilir ama bize yasak. Cumhuriyet nizamı 1920 lerde agaliğı kaldirmiştı. Osmanlı da Timar, Zeamet ve Has adı altında Ağalara , agaciklara, beylere imtiyazlar verilmişti. Imtiyazı alan Ağalar fakir fukarayi ezerken Osmanlı Devletinin desteğini alirlardı. Zavallı millet de bunu şeriat zannederdi. "Şeriatin kestiği parmak acimaz" diyerek saf saf kabullenir ve inancinin geregini yaptigini zannederdi. Huzura ererdi. İşte tüm bu sebeplerden dolayı diyorum ki muhtarlık imtiyaz sahibi olmayı gerektirmez. Sadece basit bir İkametgah belgesi verebilen bir makamın hiç bir imtiyazı olmamalı. Geniş misin dar misin o seni ilgilendirir. Yasalar önünde herkes eşit olmalı. Suçun cezası muhtar olup olmamaya göre deģişmemeli. Havaya ateş etmenin cezası vardır ve herkese aynı ceza verilmelidir. Polis ve Jandarma gereginde havaya ateş edebilir. Muhtar değil. O olayda kimin haklı olduğu değil evinin içinden çıkıp dişaridaki insanlari korkutmak için ateş edilmiş olduğu bir gerçekse cezası bellidir. Aradığında polisin gelmemesi mümkün değildir. Hele de muhtar arayacak da polis gelmeyecek ha? Hadi bee. Direkt İçişleri Bakanı sayin Süleyman Soylu ya cepten ulasabilsinler diye özel telefon cep numarasi verilmiş olan bir meslek grubundan bahsediyoruz beyim. İnandırıcı değilsiniz. Lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (4 yıl önce)
    Muhtar mülk amiridir.önce mülk amiri nedir öğrenin.kendi sorumluluk alanindaki eksiklikleri bildirir ve takibini yapar.kimin ihtiyaci var o kisiye yardimi ulastirir.bulunduğu alanin sukunetini saglamasinda sorumlu ve benzeri işler.muhtar önemli saygi duyulur.kapinin önündeki lamban gecse bir yilda yaptiramazsin.polis savcilik kagidi olmadan ve muhtar yaninda olmadan o eve giremez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Polisi arayamamış mi bana hiç inandırıcı gelmiyor böylesi olaylarda hep bi senaryo yazılarak koruma yapılmak isteniyor madem öyle ara polisi gelsin. Ne derseniz deyin bir kaç tane vizyon sahibi muhtar dışında bu işi hakkı ile yapan yok artık. Malesef durum bundan ibaret. Ayrıca o dediğin polis giremez mevzusuna gelince kanunu sonuna kadar oku. Amaç polisin arama işlemine üçüncü kişilerin de katılımını sağlamak sadece katılım yani muhtar olmazsa aza, aza olmazsa komşu katılır. Yanı her türlü elinde arama kararı olan polis eve girer muhtarı bekleyemez. Böyle yalan yanlış bilgilerle anlamını kaybetmiş bi sistemi faydalı gibi göstermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hatunsuylu (4 yıl önce)
    Hatunsuyunda muhtar okula baskın yapıp öğretmenleri tehdit etti. Bunu haber yapın. Kimsenin sesi çıkmıyor. Öğretmenler sahipsiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleket sevdalısı (4 yıl önce)Hatunsuylu isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın il milli eğitim müdürü Ali Tatlı ilçe milli eğitim müdürü sayın Recep Bulut il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri önder başkanı birlikte okulu ziyaret ettiler.daha sonra eğitim bir sen başkanı okulu ziyaret etti diye biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hatunsuyu öğretmenlere değer veren insanlarının çok iyi olduğu adlı vakayı bırakın insanlar arası münakaşanin bile yapılmadığı güzel bir mahallemiz bu tür olaylarla anılması üzücü diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleket sevdalısı (4 yıl önce)Hatunsuylu isimli kullanıcı yorumuna
    Öğretmene hatunsuyu sakinleri ,okul aile birliği ve veliler olarak siz sahip çıkacaksınız Mehmet Güven abimiz Yakup Kadri dönmez gibi ismini sayamayacagim mahalle sakinleride ve milli eğitimde sahip çıkmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    olayları çarpıtıyorsunuz.muhtara gelen genç muhtara gelerek başka sokakların paket taşı ile yapıldığını.kendi sokaklarınında yapılmasını istiyor.muhtar ise bağırarak hakaretle sokağın paket taşı yapılmayacağını söylüyor.bu arada birlerine karşı hakert ve saldırılar başlıyor.muhtar ise tabancasını çekerek havaya ateş ediyor.muhalle muhtaı olan bir kimse daha sakin daha sevecen hareket etmesi lazımdı.tabanca sıkması affedilir bir hata değildir.yazık benim insanlarıma böyle insanlara oy verip muhtar seçiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir44 (4 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    HADİ ORDAN YALAN KONUŞUYORSUN MUHTARIMIZ DÖRT DÖRTLÜK BİR KİŞİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (4 yıl önce)
    Muhtara sormak lazım her tartıştığın kişi ile silahı çıkarıp havaya ateş etmekmi gerekiyor. Eğer kendisine bir saldırı veya tehtit varsa emniyete bildirmesi gerekmiyor mu Muhtar böyle yaparsa artık vay halimize. Dernek başkanına gelince basın açıklaması yapacağına muhtarların halka karşı nasıl davranmaları gerektiğine dair seminer düzenlesin muhtarıları bilinçlendirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (4 yıl önce)
    Muhtar ne iş yapar uyuşturucu satıcısı ise polise haber edersin. Duruma engel olmak muhtarın işi mi. Muhtara niye tabanca verirler orası da pek garip.
    0
    0
    Yanıtla