SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhtara Var Bize Yok mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:47:23
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında toplandı. 7 kata müsaadeli alanda 17 katlık bina yapılmasına izin verilmesi talebi ertelenirken, ilçedeki 102 mahallenin muhtarına dizistü bilgisayar verilmesi önergesi kabul edildi.

Ekim ayı ilk toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Gürkan, savaşın ve terörün yaşanmadığı bir süreç yaşanması dileğinde bulunarak, "Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Ülkemizde yaşanan terörün bir an önce sonlandırılmasını diliyoruz” dedi.

Açılış konuşmasından sonra görüşmelere başlandı. Gündem dışı verilen ve muhtarların ortak ihtiyacını karşılama üzere diz üstü bilgisayar dağıtımını konu alan önerge üzerine konuşan Başkan Gürkan; “İlçemizde 102 mahalle var. Bu muhtarıkların ortak giderlerinin karşılanması yasal bir zorunluluk. Bu zorunluluktan hareketle muhtarlarımıza bilgisayar teminini konu alan önergeyi gündeme alınmasını oylarınıza sunuyorum” ifadeleriyle oylamaya sundu. Önerge oy birliği ile gündeme alındı.  

İMAR MADDELERİ..

Uçbağlar Mahallesinde değişik adalarda bulunan 13 parsel için istenen yapı nizmı değişiklği( kat artış talebi) ertelendi.

Mevcut planda 4 kat olan Uçbağlar Mahallesi 4486 ada 3,4,5,6,7,8 nolu parseller için istenen 8 kat talebbi İmar Komisyonu tarafından 6 kat olarak kabul edildi. 

Mülkiyet ve hissedarı olduğu ve üzerinde su deposu olan parsellerin devri maddesi kabul edildi. 

Uçbağlar, Hacı Abdi, İzzetiye mahalleleri ile ve Eski Malatya'da trafo alanı tahsisi maddeleri havale edildi. 

Mevcut imar planında 4 (12.20 m.)ve 7 kata (21 m) müsaadeli olan Dernek Mahallesi 193 ada 135 nolu parsel için istenen 50 m (17 kat) yükseklik için imar verilmesi talebi de ertelendi.  

Mevcut planda blok nizam 5 kat olan Uçbağlar Mahallesi 4510 ada 12 nolu parsel için istenen 10 kata artış talebi komisyon görüşü doğrultusunda reddedildi. 

Gündemde bulunan ve aralarında kat artışı, cephe değişiklği, nazım imar planı deiğşikliği gibi talepleri içeren maddelerin bir kısmı ertelenirken, bir kısmı da ilgili komisyonlara havale edildi. 

"BİZE YOK MU?!"

Gündem dışı verilen ve gündeme alınan, muhtarlara bilgisayar maddesi de oybirliği ile kabul edildi. Oylamadan sonra meclis üyelerinden “Muhtarlara var, meclis üyelerine yok mu?" serzenişigeldi. Başkan Gürkan, ilgili daire müdürüne; böyle bir kalemin olup olmadığını sordu. Müdür de “Böyle bir kalem yok sayın başkanım.” diyerek yanıtladı.

Meclisin Ekim ayı 2. oturumunun 15 Ekim'de toplanması kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız