SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhtarın Evi Kurşunlandı, Şüpheliler İlginç!..

A- A+ PAYLAŞ

Pütürge'nin Adıyaman sınırındaki Çukur Köyü'nün muhtarının evi kurşunlandı. Muhtarın, köye getirilen su nedeniyle kendisini tehdit ettiklerini öne sürdüğü Gerger Belediye Başkanı ile bu ilçenin iki köy muhtarından şüphelendiğini Jandarma'ya bildirdiği öğrenildi.

 

Jandarma'dan edinilen bilgiye göre; Pütürge'nin Çukur Köyü Muhtarı Faik Hasar, jandarmaya başvurarak, sabaha karşı 03.45 sıralarında evine 30-40 el ateş edildiğini bildirdi. Bu şikayet üzerine yapılan araştırmada, muhtarın evinin balkonunda rulo halinde sarılı halı üzerinde 2, giriş kapısının yanındaki pencerede 1, sol duvar üzerinde de 1 olmak üzere toplam 4 mermi izi saptandı.

 

Olayın, Adıyaman'ın Gerger ilçesi ile Malatya'nın Pütürge ilçesi Çukur Köyü arasındaki dağlık arazide bulunan yayladan "sızıntı" halde çıkan suyun, Çukur Köylüleri ile Pütürge Kaymakamlığı'nın ortak çalışması sonucu, 1 ay önce döşenen borularla Çukur Köyü'ne getirilmesinden kaynaklandığı öne sürülüyor.

 

Jandarma'nın açıklamasına göre; Çukur Köyü Muhtarı, bu borular döşendikten sonra Gerger belediye başkanı A.K., ile Gerger'in Bucaklı Muhtarı H.S. ve Aşağı Dağlıca Muhtarı M.A.'nın kendisini arayarak, suyu kendilerine vermeyeceklerini söyleyip ölümle tehdit ettiklerini, aynı tarihlerde döşenen borunun 1 kilometrelik bölümünün toprak altından çıkarılarak tahrip edildiğini, 29 Kasım tarihinde de belediye başkanı ve 2 muhtarın yine kendisini arayıp, "Seni tarayacağız. Sana orayı mezar yapacağız." şeklinde tehditlerini tekrarladıklarını iddia etti.

 

Jandarma, olayla ilgili olarak Pütürge Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilip, soruşturmaya başlandığını açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız