SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhtarlar 'Akademili' Olacak

0
Güncellendi - 2017-02-27 01:45:36
Muhtarlar 'Akademili' Olacak
A- A+ PAYLAŞ

‘Muhtar Akademisi’ kurulması için Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde çalışmalar yapılıyor.

‘Muhtar Akademisi’nin kurulum çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi tarafından ortak bir toplantı düzenlendi.

Dede Korkut Lokantasında yemekli düzenlenen toplantıya, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar’ın yanı sıra Muhtarlık Hizmetleri Daire Başkanı Murat Nalçacı, Malatya’daki Muhtar Dernek Başkanları ile Büyükşehir Belediyesi ve Üniversite yetkilileri katıldı.

11 ders verilecek

Yapılan toplantıda kurulması planlanan ‘Muhtar Akademisi’nin amacı ve içeriği ile kurumların yapacağı faaliyetler konuşuldu. Malatya’da görev yapan 716 muhtarın tamamına yönelik kurulması planlanan Akademi’de, Muhtarların bilgi ve becerilerinin artırılmasında önemli katkılar sunması beklenen; iletişim, liderlik ve girişimcilik, halk sağlığı, uyuşmazlık ve arabuluculuk, insan hakları, temel hukuk okuryazarlığı, temel bilgisayar becerileri, kamu yönetimi, beden dili, resmi yazışma teknikleri ve emniyet – güvenlik konularında dersler verilecek.

Eğitimde başarılı olanlara sertifika

Her gün 4 saat süreyle bir dersin verilmesi planlanan ‘Muhtar Akademisi’nin  İnönü Üniversitesi’nde kurulmasının yanı sıra, eğitimin sonunda muhtarlara sertifika verilecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde düzenlenecek olan ‘Muhtar Akademisi’ çalışmalarının bitirilerek, hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan ŞEN (7 yıl önce)
    Otuz yıl hizmet verdiğim İnönü Üniversitemizde; pek çok alanda ilklerin rektörü olan Prof. Dr. Ahmet KIZILAY hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla