SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhtarlar da Katkıda Bulunacak

0
Güncellendi - 2017-03-14 02:25:21
Muhtarlar da Katkıda Bulunacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi “Komşuluk Kültürü” projesi kapsamında mahallelerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmak amacıyla Büyükşehir Kent Konseyi genel Kurul üyesi olan mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Büyükşehir Kent Konseyi’nde düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Battalgazi Mahallesi Muhtarı Şükrü Kılınç, Cumhuriyet Mahallesi Şahin Demirci, Çukurdere Mahallesi Muhtarı Ömer Gönültaş, Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Ulukaya, Melekbaba Mahallesi Muhtarı Ali Demir, Yenihamam Mahallesi Muhtarı Murat Erdoğan, Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit ve Yeşilkaynak Mahallesi Muhtarı Salman Alpaslan katıldı.

2017 yılı içerisinde “Komşuluk Kültürü” çalışmasını yürüttüklerini belirten Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, “Köyden kente göçün artması, şehirlerin dikey büyümesi komşuluk kültürünü erozyona uğratıyor. Komşuluk konusu herkesin ortak sıkıntısı; bu nedenle yıl içinde birçok farklı etkinlik hazırladık ve bu etkinlikleri mahallelerde uygulamaya koyacağız” dedi.

Pektaş, Komşuluk kültürünün canlandırılması için muhtarlara çok iş düştüğünü söyleyerek, muhtarlardan yapılacak çalışmalara destek olmalarını talep etti.

Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Ulukaya, komşuluğun artması ve komşular arası kaynaşmanın daha da güçlü olması için taziye ziyaretlerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Melekbaba Mahallesi Muhtarı Ali Demir, Ramazan ayında komşuluk ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili tiyatrolar sahnelenerek kültürel yozlaşmanın önüne geçilebileceğini ifade etti. Demir, “Televizyon kanalları örf ve adetlerimizin içini boşaltacak çalışmalar yapıyor. Yetkililer bu konu ile ilgili çalışmalar yapmalı ve bunun önüne geçmeliyiz. Ayrıca komşular arasındaki ekonomik farklılıklar ilişkileri zedeliyor. Senlik benlik algısı bu erozyonun en büyük sebeplerinden” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Şahin Demirci, kentsel dönüşümün komşuluk ilişkilerini bozmayacak şekilde planlanması gerektiğini vurgulayarak bu konuda daha hassasiyet gösterilmelidir dedi.

Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, komşuluğu artırmak adına özellikle site yöneticilerine toplantılar yapmaları noktasında talepte bulunduklarını belirterek, hasta ziyaretlerine ve mahalle toplantılarına daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

İstişare toplantısına katılan mahalle muhtarları “Komşuluk Kültürü” projesi kapsamında mahallerde yapılacak etkinliklerde her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, Büyükşehir Kent Konseyi’nin toplumun sorunlarına çözüm bulma noktasında yapmış olduğu çalışmaların çok anlamlı olduklarını belirttiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız