SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhtarlar Malatya'da Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:03:33
Muhtarlar Malatya'da Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 22. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısı Malatya’da yapılıyor. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantıları çerçevesinde Türkiye’nin değişik illerinden gelen muhtarları Battalgazi Belediye Başkanı Selehattin Gürkan tarafından  Çamlıca Restorant’da ağırladı. Yemeğe konfederasyona bağlı çeşitli illerden muhtarlar katıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 22. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Malatya'ya gelen muhtarlara yemek verdi. 81 ilden gelen Konfederasyona bağlı muhtarı ağılamaktan mutluluk duyduğunu belirten başkan Gürkan, muhtarların demokrasi nehirinin esas kaynağı olduğunu söyledi. Yemekte konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya’nın İnsanlık tarihi ve İslam tarihindeki önemine değindi. Gürkan konuşmasında şunları söyledi: ”Ülkemizin  değişik kentlerinden ilimize gelen tüm misafirlerimiz hoş geldiniz. Sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Battalgazi  ‘Anadolu’yu Anayurt yapan’yerdir. 1071’den 400 yıl önce Battalgazi, Emir Ömerler, kırklar, yediler, üçler  buraya gelerek  Anadolu’nun fetih sürecini 1071’den 400 yıl hazırlamışlardır.  Horosan erenleri dediğimiz insanlar tarafından da Anadolu’nun hem fetih sürecini kılıçla, hemde ilmi olarak Mevlanalar, Saadettin Koneviler, İbni Arabiler Malatya’da Şahabe-i Kübra Medresesinde yetişerek tüm Anadoluya yayılmışlardır. Tarihe baktığımız zaman Battalgazi’nin türbesinin Eskişehir’de Seyitgazi’de olduğunu görürüz ve Battalgazi’nin babası Hüseyin Gazi’ninde şehadetini Ankara kalesinde olduğunu görürüz. Yani Battalgazi ve Malatya’nın dünya ve Türkiye tarihindeki önemi budur. İslam tarihinde bu kadar önemli bir yer alan Malatyamız,  insanlık tarihindede oldukca önemli bir yere sahiptir. ilk yerleşim birimi Arslantepe ve Cafer Höyük, ilk bürokrasi hayatının, ilk devlet hayatının, ilk muhasebe kayıtlarının, ilk demirin kullanıldığı yerde burası Arslantepe ve Cafer Höyüktür. Yani Malatya Yukarı Mezopotamya’daki ilk yerleşim birimidir. İlk yerleşim yeri de Battalgazi'dir”dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Muhtarların demokrasi nehirinin esas kaynağı olduğunu belirterek, muhtarların kendileri nezdinde kıymetli oluğunu belirtti. Başkan Gürkan: “Muhtarları ben tarif ederken, muhtarlar demokrasi nehirinin esas kaynağıdır. En küçük yerleşim yerinde bizzat seçilerek demokrasinin tam tekamül ve temayüz ettiği seçimle gelen taçlandırılmış kişiler muhtarlardır. Onun için muhtarlarımız bizim nezdimizde gerçektende kıymetlidir. Muhtarlar bizzat vatandaş nezdinde seçilmenin yanında güvenilir kişilerdir. Muhtarlar aynı zamanda memleketin hafızası ve memleketteki insanların sır küpüdür. Dolayısıyla gönlümüz  muhtarlarımızın  daha iyi yerde olmasını arzu eder. Hükumetimiz dönemindede muhtarlarımıza asgari ücret üzerinde maaş bağlanması ve dahada yüksek bir maaş bağlanması temel amacımızdır”. ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız