SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhtarlar Paso İstiyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:58:56
Muhtarlar Paso İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

İftar yemeğinde bir araya gelen Malatya merkez Yeşilyurt ilçesine bağlı mahalle muhtarları sorun ve sıkıntılarını konuştular. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Yeşilyurt'a bağlı muhtarlara iftar yemeği verdi.

Hacı Uğur Polat'ın acış konuşmasının ardından muhtarlar sıkıntı ve sorunlarını anlattılar.

Mahalle sorunlarının yanı sıra muhtarların yaşadığı sıkıntıların da konuşulduğu toplantıda, özellikle muhtarlara belediye otobüsü paso verilmemesi konusu konuşuldu.

Toplantıda söz alan Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, “Daha önceki yıllarda mahalle muhtarlarına belediye tarafından verilen pasoların bu yıl iptal edilmesine bir anlamayan veremedik. Biz muhtarlar olarak özlük haklarımızla gündeme gelmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yiğit, “Muhtarlar gönüllü olarak mahallenin hizmetine talip olmuşlardır. Muhtarlığın meşakkatli olduğunu her muhtar bilir. Muhtar kendi özlük hakkından ziyade mahallelinin haklarını savunmak zorundadır. Başkan bir şehirden sorumluysa muhtar da o şehrin bir mahallesinden sorumludur. Muhtarlar vatandaş ile devlet arasında bir köprü görevi görür. Vatandaşın işi için mahallenin sorunları için gittiği kurumlara kendi imkanları ile gidecek” dedi.

"Belediyelerde, başkan, başkan yardımcısı,daire müdürleri, hatta şeflerin dahi altlarında makam arabaları mevcut. Diyeceksiniz onlar amme hizmeti yapıyorlar. İyi de muhtarlar şahsi hizmet mi yapıyorlar ?” diye soran Ali Yiğit, “Bir günde yedi sekiz kurum dolaşan muhtar kimin için dolaşıyor. Ya mahallenin ya da mahalledeki bir vatandaşın işi için uğraşıyor. Muhtarlar makam arabası istemiyor. Polis zaten üniformalı belediye otobüsünde paso göstermesine gerek yok ücretsiz binebiliyor, belediye çalışanı pasolu ücretsiz binebiliyor. Zabıta ücretsiz binebiliyor, emekli indirimden faydalanıyor, 65 yaş üstündekiler,basın kartı olanlar ücretsiz faydalanıyor. Ama muhtar faydalanamıyor” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, konuyu gündeme getireceklerini Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşeceklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız