SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhtarlar Şikayete Gitti

A- A+ PAYLAŞ

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, beraberindeki köy ve mahalle muhtarları ile birlikte AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'yi ziyaret etti. Muhtarlar, elektrik kesintileri için FEDAŞ'ı ve köy yollarının alt yapısına gerekli önemi göstermeyen İl Özel İdaresi'ni şikayet ettiler.

"BÜYÜK SIKINTI İÇİNDEYİZ"

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "FEDAŞ'ın özelleştirilmesinden dolayı muhtarlarımız, mahalle sakinlerimiz, köy sakinlerimiz büyük bir sıkıntı içerisinde. Alt yapı ve sokak lambalarından dolayı görevini yerine getirmiyor. Telefon açmamıza rağmen, maalesef gelip şikayetimizle ilgilenmiyorlar. Faturalar başı boş dağıtılıyor" dedi.

"YATIRIM YOK MANASI ÇIKIYOR"

Köy yollarındaki alt yapıya gerekli önemi göstermediklerini iddia ettikleri İl Özel İdaresi'ne de eleştirilerini sürdüren Eren, " Köylerimizde hiç bir faaliyet 2011 yılında görülmemiştir. Halen İl Özel İdaresi'ne bir genel sekreter atanmamıştır. Personel ise dağıtılıyor. Bu büyük bir sıkıntıya neden oluyor. Bu, 2011 yılında köylerde yatırım yapılmaz manasına geliyor. Bu konuda çok tedirginiz. İl Genel Meclisi'nden köylerde 2011 yılında ve 2011 yılında yapılan çalışmaların rapor halinde açıklanmasını istiyoruz. Kuzey Çevre Yolu'nun acilen yapılması lazım. Geçtiğimiz günlerde Elazığ'a gittim, çok güzel bir çevre yolu yapılmış. Ancak Malatya'da böyle bir çalışma yok" ifadelerini kullandı.

"SIKINTILARIN FARKINDAYIZ"

Muhtarları ağırlayan ve şikayetlerini dinleyen AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise yaptığı konuşmada, "Muhtarlar Derneği başkanımızın da belirttiği üzere TEDAŞ'ın özelleştirilmesinden sonra büyük bir sıkıntı yaşandı. Bu konuda çok şikayet geliyor. EPDK'ya bu konuda giderek şikayetlerimizi ilettik. Özelleştirilmeden sonra ciddi sıkıntılar oluştuğunun farkındayız. Sağlıklı bir çalışma yapılmıyor. Köylere yol açılması esnasında elektrik direklerinden dolayı yaşanan sıkıntılar zamanında çözülmüyor. Sadece bir köyün yolu ile ilgili olarak sadece biz 10'kez aradık. Bir aksaklık var. Yapacağımız girişimlerle, bu sıkıntının kısa sürede giderilmesi lazım" dedi.

"YAKINDA ATANACAK"

Muhtarların İl Özel İdaresi ile ilgili yaptıkları eleştirileri de değerlendiren İl Başkanı Tüfenkçi, "2011 yılında Özel İdare noktasında bazı sıkıntıların oluştuğunun bizde farkındayız. Bu sıkıntının çözümü için gece-gündüz gayret ediyoruz. Oraya bu hafta ya da önümüzdeki hafta bir Genel Sekreter atanacak. 9 bin kilometreye yakın köy yollarının büyük bir bölümünde çalışma yapılmış vaziyette, çalışmalar devam ediyor. Çeşitli nedenlerle aksayan yönlerinin de çözülmesi için girişimlerde bulunduk. Programlanan yatırımların bu yıl tamamlanması konusunda girişimlerde bulunduk" diye konuştu.

Köy ve mahalle muhtarları, bulundukları yerlerin sorunlarını da aktardılar.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız