SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhtarlara Kadastro Açıklaması

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:30:18
Muhtarlara Kadastro Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir ilçesinde Kadastro haritaları yenilenmekte olan 29 mahallenin muhtarları ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Arapgir Belediyesi Toplantı Salonu'nda Tapu ve Kadastro Modernizasyonu Projesi Kapsamında yürütülen, 29 mahallenin kadastro haritalarının yenilenmesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatya Kadastro İl Müdürü Mustafa Aslan, Kadastro Kontrol Mühendisi Cengiz Çetinkaya, Kadastro Kontrol Mühendisi Bekir Atay, Üstlenici Firma Mühendisi Hakan Uygur, Arapgir Belediyesi Meclis Üyeleri ile çalışma yapılacak mahallelerin muhtarları ve bu köylerden istenen 6 bilirkişiden bazıları katıldı.

Toplantıda, Kadastro İl Müdürü Mustafa Aslan'ın verdiği bilgilere göre, yaklaşık toplam 50 bin parselde yenileme çalışması yapılacak. 1970'li yıllarda dönemin imkanlarıyla yapılan ölçümlerdeki eksiklikler, hatalar düzeltilmiş olacak. Ayrıca bu sayede parseller güncellenmiş olarak döküman haline getirilecek. Çalışmaları tamamlamak için 1 yıllık hedef koyduklarını belirten Aslan, "Mevcut arazilerin hiçbirinde tapu anlamında bir değişiklik olmuyor, yani arazi sahiplerinin bu mülklerinde bir değişiklik söz konusu değil." dedi ve ekledi, "Ayrıca mahallelerimizde bilirkişi olarak yanımızda bulunacak olan vatandaşlara mağdur edilmemesi amacıyla belirli bir miktarda ücret ödenecek." dedi.

Açılış konuşmasını yapan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu; "Bilindiği üzere Büyükşehir yasası ile köylerimiz mahalleye dönüştü. Artık mahallelerimiz hizmetlerini Büyükşehir ve ilçe belediyesinden alacak. Bu anlamda bu mahallelerimizin kadastro haritalarının kesin neticeli bir hale gelmesi çok önemli. Yani ilçemiz, bütün mahalleleri kağıt üzerinde eksiksiz gösterilebilir bir Arapgir haline geliyor." dedi.

İlçe Kaymakamı Ercan Turan ise "Bu çalışmalar, mahalleye dönüşen köylerimizin istifade edebilmesi için yapılıyor. Bu nedenle muhtarlarımızdan hassasiyet göstermelerini istiyor, sonuna kadar katkı sağlamalarını rica ediyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız