SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Muhtarlarla Toplantı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve daire birim müdürleri, Akçadağ İlçesi Köy Muhtarlarıyla bir araya gelerek köyün sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Akçadağ İl Özel İdaresi bakım evinde yapılan toplantıya, İlçe Kaymakamı Erhan Güney, Belediye Başkanı İbrahim Koşar, AKP İlçe Başkanı Ziya Paşa Güde, İl Genel Meclis Üyesi Battal Tuncel ve Ömer Altuntaş,İl Özel İdaresi Birim müdürleri ve Köy Muhtarları katıldı.

İl Özel İdaresinin kırsalda yapmış olduğu çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler veren Genel Sekreteri Sami Er, köylerin sorunlarına gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ve bu sorunları hep birlikte aşacaklarını bildirip," Geleneksek olarak başlatmış olduğumuz ilçe köyleri muhtarlar toplantısını bu kezse Akçadağ da yapmaya kara verdik. Temel amacımız bizim ulaşamadığımız muhtarlarımız var. Hizmet götürdüğümüz yerler var. Henüz daha götüremediğimiz az götürdüğümüz yerler var. Talepleri direk
muhtarlarımızdan dinleyelim bunları birlikte değerlendirelim. Neler yapabiliriz sorunları görüşmek için buradayız"ifadelerini kullandı.

Akçadağ Kaymakamı Erhan Güney ise, " Köylerimize sulama için ayrılan parayı kullanmadık. Bu parayı 2011 yılına aktaracağız. Her köy için belirli olan bir kaynak var. Sulama sıkıntısı olan muhtarlarımız biraz daha beklemek zorunda kalacak.İçme suyu ile ilgili söylenen sıkıntılar beş köyümüz için sıkıntılar söz konusudur.Çakılıpınara 3-4 kere sondaj vurduk su çıkmıyor.Aliçere olsun, Yalınbudak olsun ..İçme suyu ve sulama suyu olaraki bazı yerlerde su bulamıyoruz. Defalarca sondaj vursak zarardan başka bir
şey değil. O beş köyümüze farklı çözümler üretmek gerekiyor. Hepimiz yine buradayken muhtarımızı hep birlikte dinleyebiliriz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız