SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muhtarlıklar Hiç Yapamaz'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde, nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin kaldırılıp muhtarlık haline dönüştürülecek olması nedeniyle birçok belediyede kaos yaşanırken, Malatya'nın İpekyolu Belediye Başkanı Hacı Mustafa Arıkan, "Belediyelerin yapamadığı hizmetleri muhtarlıklar hiç yapamaz" dedi.

Malatya'da nüfusu 2 binin altında kalan 15 belediye arasında bulunan Hekimhan İlçesi İpekyolu Belediye Başkanı Hacı Mustafa Arıkan, belediyelerin kapatılarak muhtarlık haline dönüştürülmesinin, belde de yaşayan vatandaşlara hizmet alımı konusunda sıkıntı yaşatacağı görüşünde olduklarını belirtti. Başkan Arıkan, "Temennimiz bu haksızlığın idarecilerimiz tarafından görülerek buna bir çözüm getirilmesidir. Son nüfus sayımının ardından nüfus oranımızın bir hayli düşmüş olması ekonomik açıdan gelirlerimize sekte vurdu ve bizleri zor durumda bıraktı" dedi.

Arıkan, özellikle son yıllarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle belediyelerde ciddi reformların olması gerektiğini ifade ederek, "Sonuç olarak bu belediyeler ya kapatılacak ya da ekonomik durumları düzeltilerek, yatırım yapabilecek hale getirileceklerdi. Belediyelerin çoğunda ekonomik yatırım anlamında bir çok sıkıntılar var. Ancak, vatandaşa hizmet verebilen kapasitede olan belediyelerin kapatılması yerine, ekonomik anlamda güçlendirilmeleri daha uygun olurdu" diye konuştu.

Arıkan, belediyelerin kapatılmasıyla ilgili endişelerini ise şöyle dile getirdi:

"Şu ana kadar yapılan hizmetler ve proje aşamasında olan çalışmalar nasıl değerlendirilecek? Özellikle içme ve sulama suyundaki tesisleri muhtarlık hangi bütçe ve caydırıcı gücüyle kullandıracak. Biz onu ciddi manada merak ediyoruz. Köylere Hizmet Götürme Birliği çok iyi hizmetler yaptılar, ama yapılan hizmet ve de tesislerin çalıştırılması vesilesiyle ortaya çıkan aksaklıklar nasıl ortadan kaldırılacak? Yerleşim alanlarına hizmet nasıl gidecek? Bizim beldemizin kapanmasından ziyade yapılan hizmetlerden vatandaşın yararlanamayacağı düşüncesindeyiz."

Kocaözü Belediyesi ile birleşme çalışmalarının olduğuna da değinen İpekyolu Belediye Başkanı Hacı Mustafa Arıkan, "Seçime 6 ay kalana kadar böyle bir kanuni hakkımız var. Aksi takdirde belediyemiz kapanırsa insanlarımız çok mağdur olacak. Zaten köylüyü köyde tutmanın yolları yapılan hizmet ve köylünün köyde karnını doyurmasından geçiyor. Bunu beldeler yapamadıktan sonra muhtarlar hiç yapamaz" şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız