SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muhteşem Bir Bina'

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, yeni belediye binasındaki makamında başkan Cemal Akın'ı ziyaret etti. Vali, eski belediye binasının yıkımına dair desteğini tekrarlarken buradaki alanın "Belediye Meydanı" olarak isimlendirilmesini de önerdi.

Valinin, Akın'a yaptığı ziyarete ilişkin Belediye Basın Bürosu bülteni şöyle:

"Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı yeni Belediye Hizmet Binasında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunup, çiçek hediye etti.

4 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette, İlimizin muhteşem bir binaya kavuştuğunu belirten Vali Halil İbrahim Daşöz; “Gerçekten mutluluk duyuyorum, Ben bu bina için kartpostallık, şehrin simgesi olabilecek bir prestij binası olarak görüyorum. Öncelikle değerli Başkanımızı kutluyorum, bu hakikaten zor, zahmetli büyük binayı bitirip hizmete açtığı için. Ayrıca bulunduğu mevkiinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Belediye Hizmet Binası Sümerpark ve diğer pek çok güzel yatırımların ortası bir mevkide yer alıyor. İnanıyorum ki bu bölge Malatya’mız için gelecek ziyaretçiler ve turistler için gezip görmeye doyamayacağı bir alan olacak bundan dolayı da tebrik ediyorum” dedi.

Vali Daşöz; “Başkanımızın burada önemli kararlara imza atmaya devam edeceğine inanıyor ve güzel hizmetler sunmasını diliyorum. Belediye personelimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Tabi en önemlisi hizmeti götürenler değil de hizmetten yararlananlar bakımından erişme kolaylığı ve hizmet kolaylığı sunmasıdır. Bundan dolayı da Malatya halkı için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle değerli başkanımızı yeni makam odasında ve yeni binasında ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum” dedi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ayrıca Eski Belediye Binası’nın yıkımı sırasında kamuoyunda gündeme gelen bazı konular hakkında da bilgiler verdi.

Vali Daşöz, “Eski Belediye Binamız uzun yıllar Malatya’mıza hizmet etmiştir. Ama kabul etmek gerekir ki çok yetersizdi Belediye orada 600 m2’lik bir toplam kullanım alanı içersinde çok sıkıntılı bir şekilde hizmet sunuyordu. Tabi sadece hizmeti sunanlar bakımından değil, hizmetten yararlananlar bakımından da sorunlar oluyordu. Ayrıca mimari değeri çok yüksek bir bina değildi. Şehirde her geçen gün büyüyen bir şehir olduğu için Belediyemiz yetkili organlarında bu konuyu değerlendirirken oranın bir meydan halinde düzenlenmesini öngörmüşler. Kanaatimizce belki usul yönünden bazı yanlış anlamalar olmuş olabilir ama sonuçta doğru bir karar verildiği kanaatindeyim. İlimizin trafiğine büyük olumlu katkısı olacağına inanıyorum. Şehrimizin modern bir şehir olmasına büyük bir katkısı olacağına inanıyorum. En önemlisi o bölgede müthiş bir nefes olma platformu oluşmuştur.

Belediye Meydanı ki adını da umarım Belediye Meydanı olarak kalır bundan sonra Belediye Meclisimizde oraya tarihsel bir simge olarak Belediye Meydanı adını verir. Orada kamuoyunda da tartışıldı erteleme olayının aslının vazgeçilmesi anlamında bir istek değildi. Sadece hukuksal prosedür konun yöntem olarak değerlendirilmesine yönelik bir husustu. Yoksa yapılan iş ortaya çıkınca herkeste görüyor halkımızın da bir itirazı olduğu kanaatinde değilim Malatya’mız için gerçekten güzel bir hizmet olmuştur” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’da, Valimizi yeni binamızda ağırlamanın onurunu yaşadığını belirterek, “Atalarımız ‘Dünyada Mekan, Ahiret’te İman’ demişler. Gerçekten bu geniş mekan içerisinde Malatyalılara hizmet üretecek personelimizin daha şevkle çalışacağına inanıyorum. Bu binanın yapılmasında emeği geçen benden evvelki Belediye Başkanlarıma ben şükranlarımı sunuyorum. Devlette devamlılık esastır. Bizim başlattığımız hizmetleri bizden sonrakiler bitirecek. Bizden evvelki Başkanlarımızın başlattığı hizmetleri biz bitirdik. Asıl olan Malatyalılara ve Milletimize hizmet. Ben bu binanın da hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız