SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muhteşem Cami İhtiyacı Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:04:56
A- A+ PAYLAŞ

Camiler ve Din Görevliler Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından ‘Cami, Kadın ve Aile’ konulu bir konferans düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, Müftü Hacı Yusuf Gül, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunkaya ile din görevlileri katıldı.

Kale Müftüsü Emin Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende din görevlileri adına konuşan Orduzu Kireç Ocağı Camii İmam Hatibi Mustafa Emin Yağmur, “Yıllar yılının çok büyük bir eksikliği olan ve camilerin tek sahibi erkeklermiş gibi camiler erkek cemaate göre dizayn edilmesine dur diyecek bir yaklaşımın benimseneceği günlerin arifesindeyiz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızı camilerin en sağlıksız yerlerinde ve zadece Ramazan ve yine sadece teravih namazlarına hasretmenin doğru olmadığını buradan haykırıyorum. Camilerimiz fiziki anlamda kadınlarında ibadetlerini yapabilecekleri uygun hale getirilmeli” dedi.

Kur’an kursu öğreticileri adına konuşan Fadime Gökhan, sorun ve talepleri ileterek, Kur’un kurslarının fiziki olarak yetersiz olduğunu belirtti.

Müftü Hacı Yusuf Gül ise Malatya’da merkez camisi konusunda bir eksiklik bulunduğunu, bu durumun kendisinden önce de görev yapan müftüler tarafından dile getirilmiş olduğunu belirterek, “Bende Malatya’ya geldiğimde Malatya’nın en eksiklerinden bir tanesi bir Malatya’nın simgesi olan bir caminin olmayışıdır. Malatya’mızın çok muhteşem bir camiye ihtiyacı var. Malatya’nın simgesi olacak bir camiye ihtiyaç var diye düşünüyorum ve bu inancımı da hep koruyorum. Çünkü Cuma günleri şehrin içerisindeki camiye bir vatandaşımızın aracı ile gelmesi mümkün değil. Merkezdeki camilerimiz Cuma günleri dolup taşıyor” diye konuştu.

Camilerde kadınların namaz kılabileceği yerlerin dizayn edilmemesini bir eksiklik olduğunu, bununda hayırsever vatandaşların camiyi yaparken çoğu kez Müftülüğe bilgi vermemesinden kaynaklandığını, kanan çıkmasına rağmen halen bu durumun sürdüğünü kaydeden Müftü Gül, cami yapımı esnasında imar konusundaki hususlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunkaya tarafından ‘Cami, Kadın ve Aile’ konulu konferans verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız