SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muhteşem Kalabalık Vardı'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı referandum mitinginin coşkulu ve mükemmel bir şekilde geçtiğini söyledi. AKP il başkanı Malatya'daki mitinge 60-70 bin kişinin katıldığını öne sürerken, Adıyaman'da bir açıklama yapan Adıyaman AKP il başkanı, 35 bin kişinin katıldığı Adıyaman mitinginin, Malatya'dan daha görkemli geçtiğini öne sürdü.

"MUHTEŞEM KALABALIK.."
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Şahin, miting ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Tamamen Malatya'da yaşayan insanlarımızın oluşturduğu muhteşem kalabalığın, hava şartlarına rağmen göstermiş olduğu coşkulu, heyecan yüklü, sevgi dolu performans takdire şayandı" dedi.

Miting alanının dışarıdan toplanmış bindirilmiş kıtalarla doldurulmadığını belirten Şahin, Başbakan Erdoğan'ın coşkulu ve mükemmel bir şekilde ağırladığını ifade etti.

Şahin, "İktidarımız Malatya'mızın hakkını, Malatya'mızda hizmetin hakkını çok güzel bir şekilde vermiştir, vermeye de devam edecektir. Başlangıcını görkemli bir mitingle gerçekleştirdiğimiz referandum sürecinin tüm Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyor, 1982 darbe anayasasıyla gelen zulme, faili meçhullere, bir takım odakların entrikalarına ve güç gösterilerine hayır demek için, şer cephelerinde birleşen, bütünleşen resmi, gayri resmi ve siyasi tüm zümrelerin ortaklığına hayır demek için siyasi görüşünüz ne olursa olsun 12 Eylül'de hep birlikte evet diyelim. Malatya'da üst seviye de evet oyu çıkacaktır" ifadelerini kaydetti.

Şahin, mitinge katılımın ise resmi rakamlara göre 60 ile 70 bin arasında olduğunu söyledi.

Şahin, miting ve karşılama için emeği geçen herkese teşekkür etti.

"ADIYAMAN EN COŞKULUSUYDU.."
Bu arada İHA'nın haberine göre Malatya ile aynı gün Adıyaman'da AKP tarafından yapılan referandum mitingini değerlendiren AKP Adıyaman İl Başkanı Yaşar Güleş, Bingöl, Elazığ, Adıyaman ve Malatya'da yapılan referandum mitinglerinin en coşkulusunun Adıyaman'da gerçekleştiğini söyledi.

Sıcak havaya rağmen Adıyamanlılar'ın miting alanını doldurduğunu kaydeden Güleş, "Dün hakikaten Adıyaman tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Başbakan'ın geldiği saatte yaptırdığımız ölçümlere göre 45 dereceyi bulan sıcaklık vardı. Bütün bu sıcaklığa rağmen Adıyaman bir kez daha görevini fazlasıyla yerine getirdi. Adıyamanlılar bu konuda iki şeyi bir kez daha teyit etti. Birincisi 2002 yılından beri hiç bitmeyen Başbakan Tayyip Erdoğan sevdası bir kez daha kendisini gösterdi. İkincisi ise anayasa değişikliği sürecinde AK Parti iktidarının halk oylamasına sunduğu anayasa değişikliklerini topluca nasıl doğru bulduklarını ve bunun sonucunda Adıyaman'dan ne şekilde bir 'Evet' çıkacağının resmini verdi" dedi.

Birçok kurumun mitinge hazırlık sürecinde destek olduğunu ifade eden Güleş, Adıyaman basınına özel bir teşekkür borçlu olduklarını kaydederek; "Başta hanım kardeşlerimiz olmak üzere bütün Adıyaman halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu işe öncülük eden muhtarlarımız, teşkilatlarımız, belediyelerimiz vardı. Başta Adıyaman Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerimize teşekkür ediyorum. Başta sayın valimiz olmak üzere bu mitingin huzur içerisinde geçmesine çaba sarf eden bütün kurum ve kuruluşlarımıza, emniyet müdürümüz ve emniyet teşkilatına teşekkür ediyoruz. Basınımıza da özel bir teşekkür borçluyuz. Hazırlık sürecinden itibaren Başbakanımızın Adıyaman'a gelmesi gün itibariyle basında bizimle beraber hem bu işin kamuoyuna duyurulması noktasında hem mitingin nasıl geçeceği noktasında hem Adıyaman'ın sorunlarının Başbakanımıza nasıl iletileceği noktasında hem de miting günü yoğun koşuşturma içerisindeydi. Ben, basına ayrıca çok özel bir şekilde teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güleş, "Adıyaman 3. miting yeriydi. Bizden sonra yapılan Malatya mitingini izledik. Biz gelen Başbakanlık ve bakanlarla görüştük. Bu dört miting içerisinde en coşkulu miting Adıyaman mitingiydi. Çok ciddi bir sevgi vardı. Emniyet kayıtlarına göre 25 bindi. Bizim hesaplarımıza göre 35 bin civarında vatandaşımız sıcağın altında Başbakanımızı dinledi. Burada Başbakanımızın verdiği mesajlar netti. Bütün halkımız tarafından değerlendirildi. Hakikaten bu halk oylamasının partiler üstü olduğunu, bütün partilerin tabanlarından buna destek olduğunu dünkü mitingimizde de yaşadık" dedi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız