SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mühür Kimdeyse Süleyman O'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:14:16
'Mühür Kimdeyse Süleyman O'
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Olağan Genel Kurul’da Malatya Barosu'nun yeni başkanı seçilen Enver Han, eski başkan Eyüp Kutlubay’dan (sol baştaki) görevi devraldı. Kutlubay,  Baro mührünü Enver Han’a verirken “Ben, Sayın Başkanımız Enver Han’ın şahsında baronun diğer kurullarına seçilen tüm meslektaşlarıma üstün başarılar diliyorum ve baro mührünü kendilerine teslim ediyorum. Biliyorsunuz, mühür kimdeyse Süleyman odur” dedi.

Malatya Adliyesi’ndeki Baro ofisinde yapılan devir teslim törenine, yeni ve eski başkanların yanı sıra baronun yönetim kuruluna seçilen avukatlar da katıldı.

Kutlubay: “Umuyorum ki insanoğlunun adalet arayışına katkı yapmışızdır”

Devir teslim töreninde konuşan Baro eski Başkanı Eyüp Kutlubay, görev yaptığı 2010-2014 yılları arasında insanoğlunun kadim özgürlük, eşitlik ve adalet arayışına katkı yapmak için çalıştıklarını belirterek “İnşallah bunu başarmışızdır. Görevi devraldığımız 2010 yılından bu yana Baro’muzu bir adım daha ileridedir.  Hem şahsım, hem de görev yaptığım dönemdeki arkadaşlarım ve yönetim kurulum adına bize meslektaş, dost ve arkadaş olarak gösterdiğiniz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizden ilgisini ve desteğini esirgemeyen, ilimiz protokolüne, sivil toplum örgütlerine, değerli hakim ve savcılarımıza ve bütün Malatya halkına teşekkür ediyorum. Baro başkanlığına seçilen Sayın Başkanım Enver Han’ın şahsında yönetim, denetim ve disiplin kuruluna seçilen meslektaşlarıma üstün başarılar diliyorum” dedi. 

Enver Han: Yarış değil nöbet değişimi

Törende konuşan baronun yeni başkanı Enver Han ise, bunun bir yarış değil nöbet değişimi olduğunu belirterek, 4 yıl boyunca BARO’da görev yapan Kutlubay ve diğer yönetim kurullarında yer alan avukatlara teşekkür etti.  Kurulduğu 1924 yılından bu yana Malatya BARO’sunda gerek başkanlık düzeyinde gerekse yönetim kurullarında görev alanları da anan Enver Han “Bu devir teslimi, rahmetli olmuş meslektaşlarımızın anısına atfediyorum. Yaşayan meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum. 4 yıl görev yapan Sayın Başkanım Eyüp Kutlubay’a ve tüm kurullarda yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Siyasetle yakından uzaktan alakamız olamaz”

Yargının kurucu unsuru olarak, toplumun hak ve adalet arayışında Malatya Baro’su olarak farkındalık yaratmak için çalışacaklarını kaydeden Enver Han, “Ben ve arkadaşlarım bu anlamda farkındalık yaratmak istiyoruz. Siyasetle yakından veya uzaktan hiçbir alakamız yok.  Bizler yargının kurucu unsuruyuz. Bu vesile ile hiç bir  partinin ne  karşısında ne de yanında yer almıyoruz” ifadelerini kullandı.

FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız