SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mühür Sökmeye Beraat

0
Güncellendi - 2015-12-30 19:22:22
Mühür Sökmeye Beraat
A- A+ PAYLAŞ

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlenen yerel gazetenin mührünü sökmekten açılan davada gazetenin yazı işleri müdürü ve dönemin cemiyet başkanı görülen dava sonucunda beraat etti.

Çarşamba Belediyesi tarafından mühürlenmesi sonrasında, karara tepki göstererek mührü söken 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmail Temiz ve Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker hakkında Çarşamba Belediyesi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunun ardından Çarşamba 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından gazeteciler hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Temiz ve Şeker, 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucu beraat etti.

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmail Temiz, "Yapılan uygulama haksız olduğu için bir dakika bile düşünmeden mührü söktüm. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı'nın yapması gereken de buydu. Hakkımızda açılan davanın bir anlamı olmadığını biliyorduk. Mahkeme de bizi haklı buldu. Adalete inancımızı yitirmedik. Karar bizim adımıza sevindirici" dedi.

Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker ise dava sonunda yaptığı açıklamasında, "Mühür bozma olayı baştan sona kanun ve hukuka aykırı diye haykırdık ama belediyeye dinletemedik. Geçen bir yıl içinde hem maddi hem de manevi büyük sıkıntı ve zarara uğratıldık. Kanuni haklarımız bu konuda saklıdır. Ayrıca adalete herkesin sonuna kadar güvenmesi gereklidir. Adalet yerini buldu" şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız