SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müjdeleri Tekrar Müjdeledi!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:07
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Malatya’da gerçekleştirdiği temel atma töreninde açıkladığı 12 müjdeden 7 sinin 2012’de müjdelendiğini belirterek “Malatya Malatya olalı böyle hizmet görmedi. Çünkü Malatyalılar hizmeti hiç görmedi” Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bir mektup yazarak, “2 yıl önce verdiğiniz müjdeleri 2 yıl sonra tekrar söylüyorsunuz. Düzenlenen törenlerde insanların gözünün içine baka baka gerçekleri saklıyorsunuz.Artık Malatyalıları  kandırmayı bırakınız” dedi.

Ağbaba’nın Bakan Eroğlu’na gönderdiği mektup şöyle:

"Sn:Veysel Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı

Sayın Bakan, 27 Eylül 2014 tarihinde Malatya’da  düzenlenen bir törenle Yoncalı Barajı, Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması, Kuluncak Karaçayır ve Bicir, Doğanşehir Erkenek, Merkez Yaygın, Hekimhan Kurşunlu Gölet ve Sulama tesislerinin temellerini attığınız haberleri basın yayın kuruluşlarında yer almıştır.

19 Ekim 2012 tarihinde Malatya’ya yaptığınız ziyarette ‘Malatya Malatya olalı böyle hizmet görmedi’ diyerek 23 müjde! vermiştiniz.

Bu müjdelerden bazıları sizin ifadelerinizle şu şekildedir:

Boztepe Sulaması, Yoncalı Barajı baraj ikmali yapım ihalesi,Kuluncak Karaçayır Göleti ve Sulaması, Kuluncak Bicir Göleti ve Sulaması, Doğanşehir-Erkenek Göleti ve Sulaması, Yaygın Göleti ve Sulaması , Hekimhan Kurşunlu Göleti ve Sulaması. 19 Ekim 2012’de yukarıdaki projelerinin en geç 2012 yılı Aralık ayında bitirileceğini ve ihalelerinin yapılacağını açıklamıştınız.(Açıklamanızın tamamı ‘Bakandan Malatya’ya 23 müjde’ başlığı ile internet ortamından çok kısa sürede bulunabilir)

Sizin de çok net gördüğünüz gibi, 2 yıl önce verdiğiniz müjdelerin hemen hemen hepsini 2 yıl sonra tekrar müjdelediniz.2 Yıl önce ihalesi yapılıp başlaması gereken projelerde bir arpa boyu yol alınmadığı 2 yıl sonra yapılan törende görülmüştür. Malatya Malatya olalı gerçekten de böyle bir hizmet görmedi. Çünkü Malatyalılar hizmeti hiç göremedi. AKP İktidarı döneminde  görmeyecekleri de bir gerçek.

Sayın Bakan;

Şehrinin büyümesi, gelişmesi , modernleşmesi ve sorunlarının en aza inmesi için çaba gösteren  bir Malatya sevdalısı olarak, partinizin milletvekillerinin sizlere aktarmadığı bazı gerçekleri de  sizinle paylaşmak istiyorum.

1- 2012’de Kapıkaya ve Boztepe barajlarının kabulünün yapıldığını açıklamıştınız.Barajdan toprağa su verilmeden, sulama kanalları tamamlanmadan Boztepe barajı gövdeden su kaçırmaya başlamıştır.Barajdaki suyun % 65 i boşaltıldı. Su kaçağı çalışmaları aylardır devam ediyor ancak henüz tamamlanmadı. Kapıkaya ve Boztepe barajları su toplamakta ancak bu suyu toprakla buluşturacak kanalları yapılmadığı için yıllardır sulama yapamamaktadır.13 Yıllık iktidarınızda ‘kanalı olmayan baraj’ ayıbından Malatya’yı bir türlü kurtaramadınız.

2- 1994 yılında ihale edilen 2002 yılına kadar %25 i  yapılan Yoncalı Barajının şantiyesine neden kilit vurdunuz? Proje değişikliği yapılacak denilerek 13 yıl halkı oyaladınız.Ama sizler de çok iyi biliyorsunuz ki hiçbir proje değişikliği 13 yıl sürmez. Bakanlığınız 13 yıldır projeyle uğraşırken Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük barajı Atatürk Barajı’nın 9 yılda bitirildiğini hatırlatmak isterim.

3-Yoncalı Barajı’nın 31 Aralık 2017 tarihinde bitirileceğini Malatyalılara müjdelediniz. Görünen o ki sulama tüneli ve sulama kanalları olmayan barajlara bir yenisini daha ekleyeceksiniz.Baraj bitecek, su toplayacak ancak barajdaki su yine toprakla buluşmayacak. Sulama tünel ve kanallarının ihalesi neden müjdeleriniz içerisinde yer almadı? Bu şartlarda Arguvanlılar 2018 de değil,2028 de bile suyu zor görecekler.

4-Defalarca gündeme getirmemize rağmen Malatya’da kanalizasyon suyu ile sulama sorunu maalesef devam etmektedir.2012 yılındaki müjdelerinizden olan  ‘Medik Barajı Dolusavak Projesi ve Şerefhan Deresi’nin Çat Barajı’na verilmesi projesi’ tamamlansaydı bugün Battalgazi İlçesinde kanalizasyon suyu ile sulama yapılmayacaktı.İnsanlar hasta olmayacaktı.

5-Türkiye’nin tüm şehirleri bizler için özeldir, güzeldir. Tüm şehirlere yatırım yapılmasını, şehirlerin büyümesini elbette istiyoruz. Ancak bu yatırımların eşit bir şekilde dağıtılmasını da savunuyoruz. 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında memleketiniz Afyon’da 60 gölet ve 41 taşkın koruma tesisi yapılmıştır. Oysa aynı proje kapsamında  Malatya’da, bugüne kadar 1 gölet tamamlanmıştır. Bu gerçeği bilmenize rağmen ‘Malatyalılara müjde veriyorum’ demeniz ne kadar gerçekçidir? 

Sonuç olarak, Malatya’da 2 yıl önce verdiğiniz müjdeleri 2 yıl sonra tekrar söylüyorsunuz. Düzenlenen törenlerde insanların gözünün içine baka baka gerçekleri saklıyorsunuz. Malatyalılar adına sizden ricamız, Lütfen artık Malatyalıları  kandırmayı bırakınız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız