SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müjdeli Bir Haber Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:52:12
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kayısı alımı ile ilgili dosya sundu. 

Meclis Başkanı Sami Payza ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Manisa'da yapmış olduğu kuru üzümle ilgili açıklaması sonra Malatya da kayısının neden alınmaması noktasında bir kamuoyu oluştu. Bu konuyla ilgili olarak kayısının bölge ürünü olduğunu ifade ettik. Kayısı Kahramanmaraş- Elbistan, Elazığ- Baskil, Sivas- Gürün ve Malatya olmak üzere dört ilde üretilen bir ürünümüz. Bölge ürünü olması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın da bu konuda bölgesel bir ürün olduğu için kuru üzümde olduğu gibi kayısı alımı yapması ile okullarda ve askeri birliklerde dağıtılması ile ilgili çalışmalar yaptık. Konuyla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve bölge milletvekillerine faks çektiklerini belirtti. 

Erkoç, “Bu konuyla ilgili Valilikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir dosya sunduk. Malatya ekonomisinde kayısının önemini vurguladık. Elli bin ailenin geçim kaynağı olduğunu ifade ettik. Malatya olarak fiyattaki istikrarı yakalayamadığımızı söyledik. Önümüzdeki sezonun fiyatının belirlenmesi ve geriye gitmemesi açısından bir alımın yapılamasının hem üreticimizi hem de Malatya ekonomisini rahatlatacağını belirtti. Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Savunma Bakanımıza bu konuyla ilgili bir çalışma yapmalarını söyledi. 

Okullarda ve askeri birliklerde kayısının dağıtılmasının Malatya ekonomisini ve üreticisini rahatlatacağını belirten Erkoç, “Yıllarca mücadelesini verdiğimiz kayısıda ki fiyat istikrarının yakalanmasında önemli bir adımı hep beraber atmış olacağız. Bunu defalarca ifade ediyoruz üreticinin mağduriyeti söz konusu. Geçen yıl kayısı olmadı. Kayısı Fiyatları 19-20 TL derken, şuan 10 TL civarına düştü. Bu düşüşüm önümüzdeki sezon devam etmemesi adına bu adımın Malatya için çok önemli olduğunu söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımız,  Hükümetimiz ve Milli Savunma Bakanlığımız da bu çalışmalar neticesinde müjdeli bir haberi bekliyoruz” dedi.

Erkoç, “Amacımız milli ürünümüz olan ve Dünyaca ünlü olan kayısımızın fiyat istikrarına kavuşması ve üreticinin mağduriyetinin önüne geçilmesidir. Bu konunu takipçisi olacağız. Kayısıda istikrarın sağlanması için 6 -10 bin ton kayısı alımı yapılması gerekiyor. Bu ürün yıllık üretimine göre değişir. Bunun o yılın yıllık üretime göre ayarlaması arzu edilen husustur” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız