SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tütün Üreticisinin Kulağı TBMM'de

0
Güncellendi - 2017-10-05 05:04:30
Tütün Üreticisinin Kulağı TBMM'de
A- A+ PAYLAŞ

  • Bölgedeki tütün üreticileri, Torba Yasa'ya konulan tütün ekim yasağından vazgeçilmesi için TBMM'den gelecek haberi bekliyor..

Adıyaman Tütün Platformu Başkanı Abdurrahman Tutdere, TBMM'ye sunulan torba yasa tasarısında bulunan kıyılmış tütünün yasaklanmasını içeren maddenin geri çekilmesi için gerek Adıyamanlı gerekse Malatyalı vekillerle görüştüklerini ve gayri resmi olarak kendilerine yasada tütün üreticileri lehine bir değişiklik olacağı bilgisinin verildiğini belirterek “Ancak bu bilgi şifahi olarak bize verildi. Adıyaman ve Malatyalı binlerce çiftçinin yüzünü güldüren tütün için siyasilerden ve yetkililerden resmi açıklama bekliyoruz” dedi.

Bugün komisyona gelecek olan tasarı öncesinde  açıklamalarda bulunan Adıyaman Tütün Platformu Başkanı Abdurrahman Tutdere, yasadaki tütün ekimini yasaklayan maddenin çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

“Üreticinin ekmeğine uzanan bu yasa değişikliğini kabul etmemiz mümkün değil”

Adıyaman’ın her ne tütün üretimi ile öne çıksa da Malatya’nın da bölgenin en önemli tütün üretim merkezi olduğunu vurgulayan Tutdere, “Dolayısıyla tütün yasağı Malatya’yı da yakından ilgilendiriyor. Adıyaman bu konuda ünlü ama Malatya’da üretim miktarı yer yer daha fazla. Doğanşehir, Kurucuova, Fındık, Sürgü’de binlerce ton tütün üretimi var. Biz gerek Adıyaman gerekse Malatya milletvekillerimizle görüştük. Bize, tütün yasağı getiren maddede değişiklik yapılacağı söylendi ama bu resmi bir bilgi değil. Adıyaman ve Malatya’daki binlerce üreticinin ekmeğine uzanan bu yasa değişikliğini kabul etmemiz mümkün değil. Bize şifahi olarak söylenen bu bilginin resmi bir müjde olarak verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, Doğanşehir Ziraat Odası tarafından açıklanan ‘Torba Yasada tütün ile ilgili maddenin değiştirildiği’ yönünde bir bilgiye sahip olmadığını, Yasanın bugün (Perşembe) komisyona geleceğini söyledi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • 44malatya (6 yıl önce)
    Sosyal.devlet.diyorlarsa.hak.ettiklerini.verecektir
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (6 yıl önce)
    Her işin gereğini vaktinde yap. İnsanları yaşat ki, devlet yaşasın! (şeyh edebali )
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (6 yıl önce)
    evet devletin görevi insanları yaşatmak olmalı, philips morris'i zenginleştirmek olmamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    devletin görevi insanları yaşatmak olmalı
    0
    0
    Yanıtla