SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mükellefe e-tebligat Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:20:02
Mükellefe e-tebligat Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, mükelleflere yönelik bildirim ve tebligatların elektronik yolla, hızlı ve etkin yapılmasını sağlayacak 'e-tebligat' uygulamasının 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi. 

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı Toplantı salonunda düzenlen basın toplantısı ile 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek elektronik tebligatın usul ve esasları anlatıldı. Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, e-tebligatın mükellefler ile diğer muhataplara 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla elektronik ortamda tebliğ edilmesi anlamı taşıdığını belirtti. Uygulamanın kapsamına kurumlar vergisi mükellefleri, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanların isteğe bağlı olarak kendilerine elektronik tebligat yapılmasını talep edebileceklerini kaydeden Poyraz "Mükelleflerin 1 Ocak 2016 tarihine kadar elektronik tebligat talep bildirimini bizzat vergi dairesine vermeleri gerekiyor. Gerekli şartları taşıyan mükelleflere internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifresi verilerek elektronik tebligat adresi edinmiş olacaklar" diye konuştu. Mükelleflere e-tebligat alan telefon numarası veya e-posta adreslerine mesaj ile bilgilendirme yapılacağını anlatan Poyraz, "Elektronik imzalı tebliğ evrakı, muhatabın elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacaktır. Olay kayıtları, işlem zaman bilgisi eklenerek, erişilebilir şekilde arşivlerde 30 yıl süreyle saklanacaktır. Elektronik Tebligat edinme zorunluluğu, 1 Ocak’tan sonra mükellefiyet tesis ettiren kurumlar vergisi mükellefleri işe başlama tarihini takip eden 15 gün içerisinde, gelir vergisi mükellefleri ise mükellefiyet sırasında formu ilgili vergi dairesine vermek zorundadır. Mükelleflerin sorumluluğu, elektronik tebligat talep bildirimini süresinde, tam ve doğru olarak vergi dairesine beyan etmekle, beyan edilen bilgilerde meydana gelecek değişiklikleri öncesinde veya en geç değişiklik tarihinde vergi dairesine bildirmekle sorumludurlar. Getirilen yükümlülüklere uymamaları halinde, haklarında V.U.K’ nun Mükerrer 355 inci maddesindeki özel usulsüzlük cezası uygulanır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız