SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mükellefle Barışık Bir Kamu Hizmeti'

A- A+ PAYLAŞ

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, vergi almada gönüllük esasına önem verdiklerini belirtti.

Vergi Dairesi Salonu'nda, Vergi Haftası nedeniyle, vergi dairesinden emekli olanlara teşekkür belgesi, mali uzmanlık sınavını kazananlara ise başarı belgesi verildi.

Törende konuşan Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök "Yaptığımız çalışmalarla vatandaşı vergi konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz" dedi. Vergi Dairesi Başkanı Özkök, vergi almada gönüllülük esasına önem verdiklerini belirtti.

Vergi haftası boyunca 125 okulda 100 bin öğrenciye vergi konusunda konferans verdiklerini belirten Özkök, ayrıca ilin yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edip, karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını bildirdi.

Özkök daha sonra şöyle konuştu:

"Yeni yapılanmayla vergi denetimi konusunda bilgisayar teknolojilerinden de azami ölçüde faydalanılarak daha etkin, verimli ve çağdaş bir yapı oluşturulurken, mükellefle barışık onu yakından tanıyan ve nitelikli kamu hizmeti sunan bir anlayış benimsenecektir.

Bu anlayış çerçevesinde başkanlığımızın temel amacı; etkin, şeffaf ve verimli çalışan bununla birlikte mükellef memnuniyetini esas alan güler yüzlü hizmet sunan insan odaklı bir vergi idaresi oluşturmaktır.

Daha güzel bir Türkiye; Türkiye'nin vergi gelirlerini artırması, bu anlamda kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadelesi, tüm işlerde şeffaf ve insan odaklı bir anlayışın benimsenmesi ile mümkün olacaktır."

Bu arada, Vergi Haftası nedeniyle, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenleyecekleri ve tamamı Vergi Dairesi ve Defterdarlıkta çalışan personelden oluşan Türk Halk Müziği konseri ve tiyatro gösterisini, Kuzey Irak Operasyonunda şehitlerin olması ve bir şehidin de Malatyalı olması nedeniyle iptal ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız