SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mükelleflerimiz Bu Kanundan Yararlansın"

0
Güncellendi - 2018-07-19 03:19:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, 7143 Sayılı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun vergi mükelleflerine büyük kolaylıklar sağladığını belirterek “Mükelleflere şiddetle tavsiye ediyoruz ki, sistemde sıkışıklıkların yaşanabileceği son günleri beklemeden; kanundan yararlanma imkanı olan herkes zamanında başvurusunu yapsın ve herhangi bir mağduriyet yaşanmasın” dedi.  Poyraz, şu ana kadar 20 bin başvuru olduğunu da açıklayarak “Şu ana kadar kanun kapsamında yaklaşık 20.000- mükellefimizin başvurusunu aldık ve borcunu yapılandırdık. Başvuruların hızlanarak artmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Turizm Müdürlüğü Kongre ve Kültür Merkezi salonunda yapılan toplantıya, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz’ın yanı sıra Vergi Denetim Kurulu Başkanı Mahmut Polat, ESKKK Başkanı Ali Evren, TMMOB’a bağlı İnşaat ve Mimarlar Odası başkan ve yöneticileri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Toplantıda kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara sağlanan kolaylıklar, kanun kapsamında yapılan faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgilendirme sağlandı.

Toplantının açılışında konuşan Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, tüm mükelleflere kanunun sağladığı kolaylıklardan yararlanmaları çağrısında bulundu. 7143 Sayılı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu ile ilgili çok sayıda tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yaptıklarını anlatan Poyraz, kanun ile ilgili vergi borcu bulunan milyonlarca mükellefe kısa mesaj ve mektupla ayrıca bilgilendirme yapıldığını kaydeden Poyraz, “Vergi Dairesi Başkanlığı olarak biz de tanıtım faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam ediyoruz ve edeceğiz. Öncelikle, bir basın toplantısı düzenleyerek kanunun ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştık. Daha sonra biri Ticaret ve Sanayi Odasında, diğeri Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliğinde olmak üzere iki ayrı toplantı yaparak mükelleflerimizi bilgilendirdik. Bu kapsamda bu gün de bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz.

Değişik platformlarda toplantılarımız devam edecektir. Afişlerin asılması çalışmaları tamamlanmış, broşür ve rehberlerin dağıtım çalışmaları devam etmektedir. AVM'deki tanıtım standımız mükelleflerimizi bilgilendirme çalışmalarına devam etmektedir ve başvuru süresi sonuna kadar devam edecektir. Bu standımızda her türlü bilgilendirme uzman arkadaşlarımız tarafından yapılmakta ve gerektiğinde mükelleflerimizin başvurusu alınmaktadır. Bu arada borçlu mükellefleri ziyaretlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca telefon kanalıyla mükelleflerimize borcunu hatırlatma ve kanundan yararlanmaya teşvik etme çalışmaları aralıksız devam etmektedir” diye konuştu.

“Amacımız tüm vatandaşları bilgilendirmek”

Kanunun mükelleflere büyük kolaylıklar sağladığını hatırlatan Poyraz, daha sonra şunları söyledi:

“Bizim bu tanıtım faaliyetlerindeki amacımız, yapılandırma kanununun sağladığı hak ve imkânlardan yararlanma imkanı olduğu halde ‘ benim haberim olmadı’ diyecek bir vatandaşımızın kalmamasıdır. Bu amacı gerçekleştirmek için, tüm Vergi Dairesi Başkanlığı personeli olarak çalışıyoruz ve müracaat süresinin sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu arada kanundan yararlanmak için başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor. Ben, son günleri beklemeden zamanında başvurusunu yapan mükelleflerimize teşekkür ediyorum. Şu ana kadar kanun kapsamında yaklaşık 20.000- mükellefimizin başvurusunu aldık ve borcunu yapılandırdık. Tabi biz başvuruların hızlanarak artmasını arzu ediyoruz. Mükelleflere şiddetle tavsiye ediyoruz ki, sistemde sıkışıklıkların yaşanabileceği son günleri beklemeden; kanundan yararlanma imkanı olan herkes zamanında başvurusunu yapsın ve herhangi bir mağduriyet yaşanmasın.

Yine tavsiye ediyoruz ki, bütün vatandaşlar sistem üzerinden veya vergi dairesine gelerek borcum var mı yok mu diye sorgulama yapsın. Farkında olmadan örneğin bir trafik cezası kesilmiş olabilir.”

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz’ın açıklamasının ardından Vergi Dairesi Grup Müdürü Kemal Mecit, Vergi Dairesi Müdürleri Ebru Ayhan ve Yasemin Algan kanunla ilgili bilgilendirme sunumu yaptılar.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız