SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mülayim Belediyeci' İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye tarafından personel için düzenlenen "Etkin İletişim ve Stres Yönetimi" konulu seminerde, personele Dr. Orhan Erdem tarafından bilgi verildi.

Konuya ilişkin belediye bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından personelin verimliliğini artırmak amacıyla başlatılan hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen ve Sayıştay Üyesi Ali Hikmet Tuncer, Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Çiçek, Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Doç. Dr. Tuncer Asunakutlu tarafından “Kurumsal Danışmanlık ve Eğitim” konularında eğitim seminerleri verildi.

26–27 Mart tarihlerinde ise Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı Salonunda Dr. Orhan Erdem tarafından Etkin İletişim ve Stres Yönetimi konusunda seminer verildi.

İletişimin, söz, yazı ve beden dili kullanılarak kişilerin karşılıklı olarak birbirleri ile anlaşması olduğunu belirten Dr. Orhan Erdem, iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar olduğunu ve bu kurallara uyulması gerektiğini söyledi.

Dr. Erdem “Karşılıklı iletişimde öncelikle Mesajı gönderenin yani iletişimi kuranın belli olması gerekmektedir. Mesajı gönderecek olan kişi Mesajını karşıdaki kişiye net olarak ve doğru biçimde iletmelidir. Mesaj iletileceği zaman kişi başka bir şeyle ilgilenmemeli ve mesajı doğru bir şekilde anlamalıdır. Mesajı gönderen kişinin karşı tarafta mesajı alacak olan kişinin seviyesini iyi bilmesi gerekmektedir. Karşıdaki kişi mesajı aktif olarak dinlemiyorsa mesajın başarılı olması mümkün değildir. Mesajın başarılı olduğuna inanmamız için geri dönüşümün olması gerekmektedir. Eğer göndermiş olduğumuz mesajda geri dönüşüm olmuşsa mesajımız başarıya ulaşmış demektir” şeklinde konuştu.

Dr. Orhan Erdem ayrıca iletişimi yaralayan ve iletişimin doğru anlaşılmamasını sağlayan bazı görünüm ve görünmeyen hataların da bulunduğunu belirtti.

Stres yönetimi hakkında bilgiler aktaran Dr. Orhan Erdem, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların en büyük sorunlarının stresten kaynaklandığını söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız