SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mülteci Çocuklarına Yardım

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:12:32
Mülteci Çocuklarına Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ilkokul öğrencileri, Kurban Bayramı nedeniyle okulda başlatılan kampanyada Suriyeli mültecilerin çocuklarına giyim ve oyuncak yardımında bulundu.

Derme İlkokulu’nda Vali Vasip Şahin’in başlattığı ‘Değerler Eğitim Projesi’ kapsamında öğrenciler tarafından Malatya’daki kampta kalan Suriyeli mültecilerin çocukları için giyim ve oyuncak topladı.

Öğrencilerin topladığı toplam 21 koli ve 27 çuval malzemeler AFAD’a teslim edildi. Teslim törenine; Malatya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Hamza Demiralp, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan, Derme İlkokulu Müdürü Ramazan Karacan, Okul Aile Birliği yöneticileri katıldı.

Derme İlkokulu Müdürü Ramazan Karacan, “Suriyeli mültecilerin yardıma ihtiyacı olabilir diye okulda bir yardım kampanyası başlattı. Çok kısa sürede yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz çok kısa sürede bir çalışma gerçekleştirerek, Suriyeli mültecilerin ihtiyacı olabilecek malzemeler toplandı” dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan, “Sayın Valimizin balatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında toplanan 48 paket giysi Kurban Bayramı öncesinde Suriyeli mültecilere verilmek üzere toplanmıştır. Ben okul idaremize, öğretmenlerimize ve Okul Aile Birliği’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AFAD Müdürü Hamza Demiralp, “Malzemeleri adil bir şekilde dağıtacağız. Yardım kuruluşlarından aldığımız yardımları en kısa sürede Suriyeli mültecilere dağıtacağız. Dağıtımdan önce yaş ve boya göre ayırıyoruz. Giyim markette herkese en kısa sürede dağıtıyoruz. Kampta şuanda şu anda 4 bin mülteci çocuk var” ifadelerini kullandı.

Törenden sonra yardım malzemeleri AFAD kamyonuna yüklenerek ihtiyaç sahiplerine götürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız