SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mülteci Yüklü Kamyon!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde emniyet ekiplerinin düzenlediği operasyonla yurda kaçak yollardan giriş yapan 94 mülteci yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bölge Trafik İstasyonu önünde durdurdukları Ramazan B. yönetimindeki 27 F 1751 plakalı kamyonda 74 Afgan, 16 Pakistan ve 4 Burma uyruklu toplam 94 mülteciyi yakaladı. Yakalanan mülteciler, ilçe Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Salonu'na götürüldü.

İran'dan Van'a, buradan da İstanbul'a, İstanbul'dan da Yunanistan'a gitmeyi planladıkları öğrenilen mültecilere, Darende Kaymakamlığı tarafından yemek verildi.

Kamyon şoförü Ramazan B.'nin, mültecileri Malatya-Elazığ sınırında bulunan Kömürhan Köprüsü'nde arıza yapan bir kamyondan devraldığını söylediği öğrenildi.

POLİS AÇIKLAMASI..
Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklamasında da "Darende İlçe Emniyet Müdürlüğümüze 06.08.2007 gönü saat 20.00 sıralarında gelen ihbar neticesinde;

Malatya istikametinden Gürün istikametine seyir halinde şoförü R.B. olan kamyon Darende Bölge Trafik İstasyonu önünde durdurulmuştur. Yapılan kontrol sırasında Kamyonun kasasında 94 mültecinin (4 Burma, 16 Pakistan, 74 Afganistanlı) olduğu tespit edilmiştir. Sürücü R.B. isimli şahıs C.Savcısının talimatı ile gözetim altına alınmış, bahse konu kamyon geçici olarak muhafaza altına alınarak, yurda kaçak yollardan girdiği tespit edilen pasaport ibraz edemeyen 94 şahıs Darende İlçesi Esnaf Kefalet Salonunda gerekli işlemler tamamlanana kadar beklemeye alınmış, olay ile ilgili gerekli tahkikata başlanmıştır."denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız