SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mültecilere Gıda Yardımı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:42:23
Mültecilere Gıda Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı mülteci konumunda Malatya’ya gelen Suriyeli mültecilere yönelik Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yardımlar devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda birçok kez Suriyeli Mültecilerin kaldığı konaklama tesislerine ilaç ve gıda yardımı gönderen Büyükşehir Belediyesi, bu yardımlarına bir yenisini daha ekledi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya’da yaşayan 250 Suriyeli aileye 120’şer TL değerinde gıda yardımı yapıldı. Toplamda 30 bin TL değerindeki gıda paketleri MAZLUMDER aracılığıyla Malatya’nın çeşitli semtlerinde yaşayan Suriyeli mültecilere ulaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi, gıda yardımının yanı sıra, Suriyelilerin kaldığı MABEK’e de ilaç yardımında bulundu. Toplamda 226 adet kutu olan ilaçların yaklaşık değerinin 24 bin TL olduğu belirtildi. İlaçlar, MABEK yetkililerine teslim edilirken, gıda ve ilaçların toplam değerinin 54 bin lira civarında olduğu kaydedildi.

Suriyeli vatandaşların, ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı yurtlarını terk ederek mülteci durumuna düştüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’ya gelen Suriyelilerin Malatyalılar’ın misafiri olduğunu söyledi. Malatyalı hayırseverlerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi olarak Suriyeli mültecilere yardımlarda bulunduklarını kaydeden Başkan Çakır, “Bu konuda hamiyetperver hemşerilerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve Kamu Kurum ve Kuruluşları olarak bizlerin azami bir duyarlılık göstermesi gerekiyor. Açıkça ifade edeyim ki bu bizim hem insani, hem vicdani hem de tarihsel bir sorumluluğumuzdur. Biz daha önce olduğu gibi şimdi de kardeşlerimize gıda ve ilaç yardımında bulunduk ve imkânlarımız nisbetinde bundan sonraki süreçte de yardımcı olmaya devam edeceğiz. ” dedi.  

Başkan Çakır, “Ülkemizde mülteci konumunda olan ve halen konteyner kente yerleşmemiş olan Suriyeli aileler var. Zaten bu ailelerimize devletimiz gerekli her türlü maddi ve manevi desteği sunuyor. Biz de kardeşlerimizin gıda ihtiyaçları için paketler hazırladık. Ayrıca MABEK’teki Suriyeli kardeşlerimiz için de ilaç gönderdik. Şu anda bize sığınmış olan bu muhacir kardeşlerimize sahip çıkarak, iyi bir ev sahipliği yapmamız gerekiyor. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren, elinden gelen yardımları yapan tüm hemşerilerime ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza da bu vesile ile hasseten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız