SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mültecilerin 3'te 2'si Kampta

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:31:09
Mültecilerin 3'te 2'si Kampta
A- A+ PAYLAŞ

Vali Süleyman Kamçı, Suriyeli mültecilerden kayıtlı 4 bin 421’nin kamp dışında kaldığını, bunların yaklaşık 500’ünün jandarma bölgesindeki kırsal mahallelerde, diğerlerinin ise merkezdeki polis bölgesindeki mahallelerde ikamet ettiğini açıkladı.

Malatya’da kalan mültecilerle ilgili olarak bilgileri basın mensupları ile paylaşan Vali Süleyman Kamçı, Malatya’da Suriyelilerin kaldığı Beydağı Konaklama tesislerindeki konteyner kent dışında da mültecilerin mahallelerde ikamet ettiğini belirtti.

TOPLAM MÜLTECİ SAYISI 13 BİN

Vali Kamçı, 7 bin 813 Suriyelinin kaldığı kamp dışında kayıtlı 4 bin 421 Suriyelinin de polis ve jandarma bölgesindeki mahallelerde ikamet ettiğini söyledi.

Vali Kamçı, yaklaşık kayıtlı 500 Suriyelinin Jandarma bölgesindeki mahallelerde ikamet ettiğini, yaklaşık 4 bin Suriyeli mültecinin de polis bölgesindeki mahallelerde ikamet ettiğini açıklayarak, Malatya’da ikamet eden mülteci sayısının 13 bin 161 olduğunu belirtti. 

“STK’LAR DAHA ÇOK YARDIM EDİYOR”

Suriyeli mültecilerden dolayı Malatya’da sokakta vatandaşları rahatsız edici bir hareket ve tablo yaşanmadığını aktaran Vali Kamçı, mahallelerde ikamet eden ve kayıtlı olan Suriyelilerin sağlık giderlerinin AFAD tarafından, yiyecek ve giyeceklerinin de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile sivil toplum kuruluşları tarafından karşıladığını ifade etti. Vali Kamçı, “Sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları bizden daha fazla yardımda bulunuyorlar. 

Bu arada, mahallelerde ikamet eden ve kayıtlı olan Malatya’da 137 Afgan mülteci, 139 Azeri mülteci, 182 Türkmen mülteci, 24 İranlı mülteci, 33 Iraklı mülteci ve diğer ülkelerden de 334 mültecinin de bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız