SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mumcu' Niyazi Mısri İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Niyazi Mısri haftası etkinlikleri kapsamında "Karanlığa Bir Mum da Sen Yak" sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

Kent Konseyi'nin konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu 16–22 Mart Niyazi Mısri Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde PTT önündeki Osmanlı Çeşmesinde vatandaşlara Niyazi Mısri şerbeti ikram edilirken, geçimini mum yapıp satarak sağlayan Malatyalı Niyazi Mısri’yi daha iyi anlamak için Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu üyeleri tarafından Soykan Parkında “Karanlığa Bir Mum da Sen Yak”sloganı ile vatandaşlara mum ve Niyazi Mısri’yi tanıtan broşür dağıtıldı.

Konu ile ilgili Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca Soykan Parkında bir basın açıklaması yaptı. Tuğrulca ,“Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu olarak 16–22 Mart Niyazi Mısri Haftasını etkinliklerle kutluyoruz. İlk olarak PTT önünde Osmanlı Çeşmesinde şerbet dağıtımını gerçekleştirdik, şimdi ise “Karanlığa Bir Mum da Sen Yak” sloganıyla mum dağıtma etkinliğini gerçekleştiriyoruz.

Mumun Niyazi Mısri’nin hayatında çok önemli olduğunu belirten Tuğrulca, Niyazi Mısri’nin Bursa ‘da ikamet ettiği dönemde mum yapıp satarak geçimini sağladığını söyledi.

Orhan Tuğrulca: “Bu anlamda mum ve ışık Niyazi Mısri’nin hayatında önem arz etmektedir. Şehrimizin aydınlık geleceği için herkesin bir mum yakmasını istiyoruz” dedi.

Tuğrulca, 16–22 Mart Niyazi Mısri Haftası Etkinliklerinin 22 Mart 2011 Salı günü İl Özel İdare Konferans salonunda saat 19.00 da “Niyazi Mısrı’nin Hayatı ve Düşünceleri” konulu konferans gerçekleştirileceğini belirterek herkesin programa davetli olduğunu söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız