SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mumcu'nun Ölüm Yıldönümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:21:11
Mumcu'nun Ölüm Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ
Gazeteci Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü dolayısı ile açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Uğur Mumcu'nun  yüreğimizdeki yeri, kalbimizdeki yeri doldurulamadı. İçimizdeki acısı ilk günkü gibi taze, onu buradan  saygıyla anıyoruz." dedi. 
 
CHP İl Başkanı Kiraz'ın yaptığı açıklama şöyle; 
 
"Ülkemizin çok önemli bir değeri olan, Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 yılında   kahpece bir tuzak sonucu katledilerek aramızdan ayrıldı. Fakat yüreğimizdeki yeri, kalbimizdeki yeri doldurulamadı. İçimizdeki acısı ilk günkü gibi taze, onu buradan  saygıyla anıyoruz.
 
Mumcu ; düşünceleriyle , eylemleri çelişmeyen , ilkelerinden hayatı pahasına da olsa ödün vermeyen, topluma mal olmuş bir kişiliktir. 
 
Tek silahı vardı. O da keskin kalemiydi. Kalemini sadece kendi doğrularını ve gördüğü gerçekleri yazmak için kullanmış , barış , demokrasi, adalet, özgürlükler , emek için mücadele vermiş, hayatı pahasına da olsa doğruları söylemekten geri durmamış, Laik Cumhuriyetin, Atatürk Devrimlerinin , yara almaması için yaşamını yitirmiştir. 
 
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyordu. Bu yüzden çok okuyan, araştıran, sorgulayan, belgeleriyle konuşan Mumcu ; hırsızların, silah tüccarlarının, uyuşturucu kaçakçılarının, din tacirlerinin, devlet içinde yuvalanmış çetelerin korkulu rüyası oldu.
 
Mumcu , mangal gibi yürekli , bir solcuydu. Karanlıktan korkmadan karanlığın , ölümden korkmadan ölümün üstüne gitti. 
 
Kalemini hiçbir şartta satmadı. Öldüğünde havuzlu villada oturmuyordu. Renault marka eski bir aracın içerisinde parçalandı. 
 
Buradan bir kez daha Uğur Mumcu’ya seslenirken, sen aramızdan ayrılalı 19 yıl oldu. Bizler aydınlık yarınlar için mücadele ederken , seni o gün katledenler hala bu ülkede, karanlık emellerini gerçekleştirmek için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Senden sonra da hala bu ülkenin aydınlık yüzleri katlediliyor. 
 
Maalesef bu değerlerimiz katledilirken, son 10 yıldır ülkemizi yöneten hükümetimizin,  bu karanlık olayların arkasındaki odakları, açığa çıkarma gibi bir çabaları olmadı.    
 
Hala aydınlarımız , gazetecilerimiz, özgürce yazamıyor, özgürce düşünemiyor. " 
 
KADIN KOLLARININ AÇIKLAMASI 
 
 CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer'de Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü dolayısı ile bir açıklama yaptı. 
 
Tuncer yaptığı açıklamada, " 19 Yıl önce bu gün Uğur Mumcu aracına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu katledildi. Cenazesinde görülmemiş kalabalık vardı. Sevenleri onu uğurlarken öncelikle katillerinin bulunmasını bekliyorlardı. Karanlık güçler ortaya çıkartılıp cezalandırılamadı.
 
Faili meçhul cinayetlerde tetikçilerin yanı sıra asıl arka planda suikastları örgütleyen güçlerin açığa çıkartılması için başta yargıya, medyaya, devleti yönetenlere, iktidara muhalefete büyük görev düşüyor.
 
Uğur Mumcu demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini, Laikliği, ulusun birliğini, düşünce ve inanç özgürlüğünü, Atatürk’çülüğü cesaretle savundu. Mumcu’nun Atatürk’çülük tanımında; Emperyalizme ve kapitalizme karşı olmak,  Herhangi bir güce uşak olmamak, tam bağımsızlık ilkesine sahip çıkmak Kuvayi Milliye ruhuna sahip olmak, öncelikli idi.
 
Din sömürücülerine, mafyaya, askeri ve sivil darbecilere, dinci ve ayrılıkçı terör örgütlerine, devletin içinde, devletin güçlerini kullanan kanun ve hukuk dışı oluşumlara karşı, kalemini cesaretle kullandı.
 
Dün ülkemizde demokrasi ve aydınlanma için fikirlerini söyleyen bilim insanlarımız, gazeteciler, devlet adamlarımız cesaretlerinin bedelini canlarıyla ödediler.
 
Bugün ise aynı cesareti gösteren Bilim İnsanları, Askerler Devlet Adamları, Gazeteciler şimdilik uzun tutuklulukla cezalandırılıyorlar. Davaların geleceği ise belli değil.
 
İnsanların haksızlıklara karşı direncini örgütleyen aydınları öldürmek, sürgünlere göndermek, zindanlarda çürütmek, egemen güçlerin emperyalistlerin en eski taktiklerindendir
 
Sabahattin Ali, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe, Hrank Dink gibi Gazeteci yazarlar insanımızın gerçeği öğrenme hakkını engellemek isteyen karanlık güçler tarafından katledildiler. Karanlık güçlere karşı özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden bu yolda canlarını veren Uğur Mumcu’yu  tüm basın şehitlerimizi ve teröre şehit verdiğimiz Gaffar Okkan’ı da  sevgi ve saygıyla anıyoruz. Onları unutmadık unutturmayacağız. " dedi. 
 
FOTO: A.A.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız