SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mumcu'nun 'YMS Nöbeti' Devam

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:09
Mumcu'nun 'YMS Nöbeti' Devam
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’da kulüp başkanı Ertan Mumcu, oy birliğiyle tekrar başkanlığa seçildi. 

Yeni Malatyaspor’da seçimli kongre, Nurettin Soykan Tesisleri’nde yapıldı. AKP Malatya Eski Milletvekili İhsan Koca’nın divan başkanlığını yaptığı kongrede, mevcut başkan Ertan Mumcu dışında aday çıkmadı. Ertan Mumcu başkanlığında oluşturulan liste, oy birliğiyle kabul edildi.

Seçim sonrası kongrede katılımcılara hitap eden Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, sorumluluk içerisinde hareket ederek, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Mumcu, Yeni Malatyaspor kulübü yönetiminin kendilerine verildiğini ifade ederek, “Play-off sürecinden sonra Yeni Malatyaspor ile alakalı gerek mali gerekse de 3 yılı doldurması nedeniyle de seçimli genel kurulumuz gündemdeydi. Yaklaşık 3 yıldır Malatya Belediyesi’nin futbola yaptığı katkıyla birlikte, her vesileyle bir temennisi de vardı. Malatya futbolunda, belediyenin kurumsal desteği geçmişte ve bugün olmuştur, yarında olmalıdır. Bu ifademizle birlikte sivil arkadaşların, gerek İstanbul gerekse de Malatya’daki arkadaşlarımızın oluşturacağı yönetime, belediyenin kenardan destek vermesi, sanki herkesi rahatlatacak gibiydi. Bu konuda çoğu arkadaşımızla hemfikirdik. Bu malum takvim belli olmasına ve son güne kadar da umutlarımızı kaybetmememize rağmen bugün geldiğimiz noktada Çarşamba günü itibariyle yeni Malatyaspor’da, Sayın Belediye Başkanımız tarafından bizlere aldığımız emanete ve nöbete devam etme kararı bizlere iletildi. Biz ısrarla Yeni Malatyaspor’a kamuoyunu tatmin edecek isimlerin çıkması halinde yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte seve seve bu görevi devredeceğimizi 3 yıldır söylüyoruz. Bu bir doğal istifa mektubu elinde olan bir yönetim kurulu demektir. Akıl sahibi insanlar bunu böyle anlar. Fakat sanki bu kulüp Malatya Belediyesi’nde belirli insanların hobi alanı, zevklerini tatmin ettiği bir alan olarak, bazı arkadaşlarımız tarafından futbol kamuoyunu manipüle etme adına gerçekten tek taraflı düşüncelerini paylaşma demagojisine şahit olduk. Bunu bugün söyleyeceğim ama bundan sonra söylemeyeceğiz; bize görev verildi. Görev verildi manasında da biz buna sığınmayacağız. Kesinlikle futbol neyi emrediyorsa, futbola nasıl hizmet edilmesi gerekiyorsa o sorumluluk içerisinde hareket edeceğimizi bütün hemşehrilerimizin bilmesini istiyoruz” dedi.

"ÇOK NET SÖYLÜYORUM, BİZ GÜLE OYNAYA, HOPLAYA ZIRLAYA BURADA DEĞİLİZ"

Her zaman futbolun birleştirici yönüne vurgu yaptıklarını, yeni sezonda da bu düşünce doğrultusunda hareket edeceklerini kaydeden Mumcu, şunları söyledi: 

“Çok net söylüyorum, biz güle oynaya, hoplaya zırlaya burada değiliz. Bu konuşmama rağmen halen bazı arkadaşlar bunu laf kalabalığıyla kamuoyuna yutturmaya çalışırsa gerçekten üzülürüz. Ve bu gerçeklikten hareketle de Malatya’nın mümtaz insanlarının geçmişte olduğu gibi bugünde yönetimde davet ettiğimiz, bizi kırmayan Malatya sevdalısı arkadaşlarımızı kimse incitmesin. Bu konuda sizlerden duyarlılık bekliyoruz. Biz buraya futbol üzerinden bile olsa Allah’a sığınırım kimseye efendilik yapmaya gelmedik. Bilakis geçen sezon olduğu gibi bize verilen bu görevi yine aynı mantıkla, aynı yönetim anlayışıyla, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla aynı rotada devam edeceğiz. Biz kesinlikle bu kulübü 3-5 kişinin inisiyatifiyle yönetmedik. Her kim ki bunun tersini söylüyorsa, ya bilgi eksikliğinden kaynaklanıyordur ve yahut ta şartlanmış arkadaşlarımız ağzımızdan duymalarına rağmen maalesef bunun aksi yönde cereyan ettiği söylemlerine devam ediyorlar. Biz 3-4 tane önemli sacayağı olduğunu ifade ettik. Uyumlu bir yönetim, birbirleriyle anlaşan ve birbirleriyle tatlı bir rekabet halinde olan, arkadaşlık ile dostluk bağları güçlü, sorumluluk sahibi, tecrübeli ve birbirine saha içinde, sahsa dışında iyi bir destek veren bir futbol takımı; akabinde yönetim ve futbol heyetine teknik anlamda hem ağabeylik yapacak hem futbolu teknikleriyle birlikte bu ikili sacayağına destek verecek iyi bir teknik heyet ama en önemlisi Malatya ya da dünyanın neresine giderseniz gidin futbol deyince akla ilk gelen taraftar grubunun bu üç sacayağından sonra en önemli grup olduğunu her zaman paylaştık. Tabi ki en büyük paydaşlarımızdan olan medyayı da bu sürece dahil ettik. Ben inanıyorum ki tek tük zayıf ya da aksi söylemlerin dışında iyi bir diyalog kurduk. Futbolun birlik ve beraberliğimize katkı sağlaması arzumuzu her vesileyle dile getirdik. Ve bana göre de bu çağrımız; makul, gerçekten Malatyalı ve samimi gönüller tarafından karşılık buldu. Elbette ne yaparsanız yapın, ister ticaret ister siyaset yapın, ister sivil toplum kuruluşlarında ister meslek odalarında görev alın, belirli bir kesimi ve kısmı tatmin etmek mümkün olmaz. Biz o arkadaşlarımıza da saygı duyuyoruz. Biz herkesi kucaklamaya çalıştık. Futbolun ayrıştırıcı değil birleştirici yönüne her zaman vurgu yaptık. 2013-2014 sezonunda da bu anlayışlarımızdan taviz vermeyeceğiz. Herkes sinirlenebilir, eleştirebilir. Ama bize susmak yakışır. Çünkü biz böyle bir organizasyonda görev almakla ne kadar büyük bir yükün altına girdiğimizin farkındayız.”

"TALİHSİZ BİR ŞEKİLDE DE PLAY-OFF’A VEDA ETMEK ZORUNDA KALDIK"

Mumcu, yönetim olarak hiçbir zaman beklenti içerisinde olmadıklarını vurgulayarak, “Ortak temenni yüksek. Geldiğimiz süreçte ilk 5 hedefimizde, birinci ya da beşinci olabilirdik. Play-off sürecinde her şey ortadaydı. Bunu konuşup, bir şeylerin arkasına sığınma pahasına söylemiyorum. Milyonların gözü önünde bir maç oynandı. Talihsiz bir şekilde de Play-off’a veda etmek zorunda kaldık. Bazı arkadaşlarımız bunu 'hakem hatalarına sığınmamız' olarak yorumlasa da, bu onların futbol acizliğinden ve beceriksizliğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Her şey ortadayken, biz böyle bir gerekçeye sığınmadık. Ben hayatımda ilk defa sinirlendim. İlk defa kahroldum. Biz dün, bugün ve yarın denkleminde Yeni Malatyaspor’u ele alacağız. Elbette hatalarımız oldu. Biz kendimizi geçen sezon itibariyle de başarılı ilan etmedik. Varsa bir sorumluluk başta şahsıma olmak üzere yönetim kurulumuza aittir. Biz bunu her vesileyle de söyledik. Çünkü Yeni Malatyaspor üzerinden ne şahsımız ne de yönetim kurulu arkadaşlarımız hiçbir rant ve beklenti çerisinde değiliz” diye konuştu.

"İNŞALLAH YENİ DÖNEM ARZU ETTİĞİMİZ YERE GELEREK, GEÇİRECEĞİMİZ BİR SEZON OLUR" 

Malatya kamuoyu ve futbolun ortak paydaşlarıyla birlikte çalışarak, arzu ettikleri gibi bir sezon geçirmek istediklerini belirten Mumcu, “Ben 3 gündür, 'bu sezonu nasıl sırtlayacağız' sorumluluğuyla kendimi yorgun, tedirgin ve bu emaneti nasıl taşıyacağım anlamında sıkıntılı hissediyorum. Ama kendi kendime de şunu söylüyorum; bizi buraya motive eden bir tek şey var. Biz bu memleketin çocuğuyuz, sayın başkanımızla birlikte biz bir ekiptik. Kendisi bize bu görevi verdi. En azından Malatya’daki futbolseverlere bu anlamda hizmet etmiş olmak bizi mutlu edecek tek şeydir. Bunun dışında yıpranacağız, yorulacağız, çalışacağız, dua edeceğiz ve inşallah ta dua alacağız. Siyasilerimizle, valiliğimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla, medyamızla, taraftarımızla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu işin yolu budur. Herkesin ayağını çektiği bir yerde, kusura bakmayın hiç kimse başarıda söz edilemez. Süreci yine konuşup, istişare edeceğiz. İnşallah yeni dönem kazasız belasız, sağlık sıhhatle, birlik ve beraberlikle, yine bir futbol heyecanı yaşayarak ve sonucu da arzu ettiğimiz yere gelerek, geçireceğimiz bir sezon olur” dedi.

Ertan Mumcu başkanlığındaki Yeni Malatyaspor yönetimi şu isimlerden oluşuyor: 

"Ali Özkan, Şahin Özer, Muzaffer Özkan, Kahraman Kavuk, Enes Perçin, Ahmet Değirmenci, İlyas Karaca, Abdullah Canpolat, Hulusi Porgalı, Mehmet Akif Üstündağ ve Çetin Aydoğan."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız