SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mümkünse Alt Geçit Diye Rica Ettik!'

A- A+ PAYLAŞ

Çevreyolu üzerinde Sanayi ve Temelli kavşaklarında üst geçit olarak projelendirilen geçişlerin alt geçide dönüştürülmesi konusunda Belediye Başkanı Cemal Akın da konuştu. Akın, belediye olarak alt geçit olması yönündeki görüşlerini dile getirdiklerini, ancak henüz kesinleşmiş bir durumun olmadığını söyledi.

Akın'ın geçitlerle ilgili açıklaması Belediye Basın Bürosu bülteninde şöyle duyuruldu:

"Sıkışan araç trafiğinin rahatlatılması amacıyla Malatya Belediyesi’nin girişimleri sonucunda Karayolları tarafından Çevreyolu üzerine yapılacak olan geçitlerle ilgili olarak Belediye Başkanı H.Cemal Akın açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın, 19 Şubat Salı Günü katıldığı bir programda basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının çevreyolu üzerine üst geçit yapılmasının planlandığını, ancak Karayolları tarafından hazırlanan bir raporda Çevreyolu’nun üst geçidi kaldıramayacağı ve alt geçit yapılmasına karar verildiği şeklindeki sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Malatya Belediyesi olarak, buraya Alt Geçit yapılması için Karayolları’na teklifte bulunduklarını, ancak Karayolları tarafından sorunlar yaşanabilir endişesiyle üst geçit yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Karayolları ile geçtiğimiz yıl protokol imzaladıklarını, imzalanan protokol çerçevesinde geçitlerin yapımı sırasında gerekli kamulaştırmalar ile sanat yapılarının Malatya Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini, inşaat yapımının ise Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceğini belirten Başkan Akın, “ Biz Karayolları Etüt Proje Dairesi ile görüşürken, sözkonusu bu geçitlerin alt geçit şeklinde planlanması hususunda talepte bulunduk. İlk olarak yapılan projeler de alt geçit şeklindeydi. Ancak daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü, mesafenin çok uzun olması ve Malatya’nın da yağışlı bir bölge olmasından dolayı, su baskınları olabilir endişesiyle köprülü üst kavşak yapılması şeklinde karar aldılar.

Malatya Mimarlar ve Mühendisler Odaları ile yaptıkları periyodik toplantılarda konunun gündeme getirilerek onların da görüşlerinin alındığını belirten Başkan Akın, Oda temsilcilerinin de alt geçit yapılması şeklinde görüş belirttiklerini söyleyerek, gelişmeler ile ilgili şunları söyledi:

"Ancak, Karayolları Genel Müdürlüğü, altgeçitlerin aksaklıklara sebebiyet vereceği endişesiyle üst geçit şeklinde projelendirip, ihalesini yaparak, müteahhitlere yer teslimini yaptılar.

Geçtiğimiz ay Karayolları yetkilileri ile ihaleyi alan müteahhitler Belediyemizi ziyaret ettiklerinde, sözkonusu geçitlerin altgeçit şeklinde düzenlenmesinin ne getirip-ne götüreceğini kendileriyle paylaştık. Ve mümkünse bunun altgeçit şekline dönüştürülmesini rica ettik.”

Belediye Başkanı Akın, Sanayi Kavşağı’nın bu yıl altgeçit olarak inşaatına başlanabileceğini ancak, diğer kavşakların üst geçit olarak projelendirildiği için, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yeniden alt geçit olarak planlanıp-planlanmayacağı hususunda kesinleşen bir kararın bulunmadığını belirterek, şu anda kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını bildirdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız