SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müneccim' Müdür!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:20
'Müneccim' Müdür!
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, ‘Mesela geçen sene az olan rekolte bu yıl fazla oldu. Bu da demek oluyor ki seneye Malatya’da fazla kayısı olmayacak. Bu sayede de bu yıl elde kalan lekeli ve küçük kayısılar para edecek” iddiasında bulundu.

TUTARSA NE OLACAK?

İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda kurumun yatırım planları hakkında meclise bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, Malatya ekonomisinin lokomotifi olan ancak yaşanan sorunlara çözüm bulmak yönünde bugüne kadar ciddi bir adımın atılmadığı için bu yıl da üreticisini perişan eden kayısı için İl Genel Meclisi’nde yaptığı konuşmayla şaşırttı. Bu yıl kayısı rekoltesinin yüksek olduğunu söyleyen Aytekin, ‘Malatya’da kayısı oluşumu seneler bazında farklılık göstermektedir. Mesela geçen sene az olan rekolte bu yıl fazla oldu. Bu da demek oluyor ki seneye Malatya’da fazla kayısı olmayacak. Bu sayede de bu yıl elde kalan lekeli ve küçük kayısılar para edecek” dedi.

Uzmanların kayısıda yaşanan sorunların çözümü için en önemli adımın yeni pazar alanları yaratılmasına dikkat çekerken, Aytekin, gelecek sene olası rekolte yüksekliğine karşı ne gibi eylem planları bulunduğuna dair tek laf etmedi.

İl Genel Meclisi yatırımcı kurumların 2013 yılındaki programlarının görüşmelerini tamamladı.

2013 yılı yatırım programı kapsamında yatırımcı kuruluşların çalışmaları ve Özel İdare’den alacakları payın belirlenmesi adına devam eden sunumlar sona erdi. İl genel Meclisi dün Sağlık İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yatırım programlarını dinledi. Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin Malatya’da bu yıl 624 bin ton yaş kayısı elde edildiğini ancak bunun yüzde 30’nun sağlıklı olduğunu ve geri kalanının küçük ve lekeli olduğunu ifade ederek; “Malatya’da kayısı oluşumu seneler bazında farklılık göstermektedir. Mesela geçen sene az olan rekolte bu yıl fazla oldu. Bu da demek oluyor ki seneye Malatya’da fazla kayısı olmayacak. Bu sayede de bu yıl elde kalan lekeli ve küçük kayısılar para edecek” dedi. Aytekin, kuruma borçlu olan çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için başlatılan çalışmaların Ekim ayı sonunda netlik kazanacağını da bildirdi. Çekirge istilası için zamanında ve etkili bir ilaçlama yapmak adına taleplerinin olduğuna dikkat çeken Aytekin, denetleme çalışmalarında eleman bakımından sorun olmadığını ancak araç bakımından sıkıntılar yaşadıklarını da söyleyerek, araç alımı için de ödenek ayrılması gerektiğini ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız