SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜNÖD de Kongresini Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MÜNÖD olan, İstanbul merkezli Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği, 2. olağan kongresini geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirdi. Kurucu başkan Osman Timurtaş'ın yeniden aday olmadığı kongrede, başkanlığa eski yönetimde 2. başkan olarak görev yapan Mehmet Tunç getirildi.

"DERNEK 1.000 ÖĞRENCİYİ BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR.."
Genel Kurulda konuşan Osman Timurtaş, “Malatyalı Üniversite Öğrencileri olarak yaklaşık 18 aydır faal durumdayız. Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği olarak ise 1 yılımızı geride bıraktık. İki yıl boyunca ön hazırlığını yaptığımız ve birkaç kişiyle başlayan, aynı zamanda Türkiyede bir ilk olma özelliğini taşıyan MÜNÖD’ün bugün itibariyle bünyesinde yaklaşık 1000 kişiyi barındırıyor olması bizler adına sevindiricidir.

Bugün Türkiye’de belli bir bilinirliğe ulaşan ve 1000 civarında Malatyalı Üniversite öğrencisi arasında bir diyalog ortamı kuran MÜNÖD büyük bir emeğin ve büyük bir gayret ile çalışmanın azimle sürdürülmesinin bir meyvesidir.”dedi.

Timurtaş, İstanbuldaki Malatyalı üniversiteliler olarak bugüne kadar yaptıklarını maddeler halinde şöyle sıraladı:

"1- MÜNÖD kuruldu

2- UNI-KAP (üniversiteli kaplanlar) kuruldu

3- YENİ DÜŞ (2 ayda bir yayınlanan ve yaklaşık 30 ile dağıtımı yapılan kültür,edebiyat ve düşünce dergisi www.yenidus.com kuruldu ve 3 sayı çıkartıldı, 4. sayı nisanın ilk haftası çıkıyor)

4- Dergi ve derneğin web siteleri kısmen yapıldı, UNI-KAP'ın web sitesi www.unikap.org un isim hakkı alındı, o da yakında yayına başlayacak)

5- universitelimalatyalilar@yahoogroups.com email grubumuz kuruldu ve 25 mart 2006 itibariyle üye sayısı 739 'a ulaştı

6- Geçen yıl ve bu yıl toplamda 500 Malatyalı Üniversite Öğrencisine iftar yemeği verildi.

7- Geçen sene 300 öğrenciye bu sene ise 1408 öğrenciye toplamda 36 bin dolar tutarında giysi yardımı yapıldı

8- Malatya kayısı fuarında MÜNÖD standı açıldı

9- Malatya Belediyesini proje ortağı yaptığımız ve 6 gün hizmet veren Tercih Büromuzu ÖSS tercihleri öncesinde Malatyada kurup yaklaşık 750 öğrenciye tercihlerinde yardımcı ve yol gösterici olduk.

10- Bu yıl İstanbuldaki üniversiteleri kazanan arkadaşlarımıza okul kayıtları, ders kayıtları, yurt ve burs konularında yardımcı ve yol gösterici olduk.

11- 45 tane Malatyalı ilköğretim öğrencisine 1 günlük istanbul turu yaptırdık

12- Geçen sene 15 tane ortaokul öğrencisini LGS'ye hazırladık. Bu sene ise 10 tane ilköğretim 7. sınıf öğrencisini dernek binamızda dizayn ettiğimiz sınıfımızda hiçbir maddi karşılık beklemeksizin sınavlara hazırlıyoruz.

13- Dernek oluşumumuzu proje haline getirip Dünya Bankası'nın Yaratıcı Fikirler adlı proje yarışmasına gönderdik.

14- Picasso İstanbul'da sergisine gezi düzenledik

15- Tavla turnuvası yaptık

16- Halısaha maçları yaptık,yapmaya devam ediyoruz

17- Malatyalı İşadamları Derneği MİAD ile staj,işe yerleştirme,parttime iş ve özel ders konularında bir çalışmamız hala devam etmektedir. (Malatyalı öğrencilerin Malatyalı işadamlarıyla daha sıkı diyalog içinde olmalarını hedefliyoruz.)

18- Malatyada 1 hafta süren protokol ziyaretlerinde bulunduk.(vali, belediye başk,turizm müdürü,sanayi ve ticaret odası,sivil toplum örgütleri ziyaret edildi.)

19-Derneğimizin bilinirliliğini arttırmak ve tüm malatyalı üniversitelilere ulaşmak adına bir dizi tanıtım çalışmaları yapıldı: malatyanın önde gelen televizyon kanallarının davetiyle canlı yayın konuğu olarak katıldığımız programlarda derneğimizi anlattık. Malatyada ve istanbulda yayın yapan yerel birçok gazete ve dergiye verdiğimiz röportajlarla yine derneğimizi anlatma fırsatı bulduk. Birçok yerel ve ulusal dergi,gazete ve web üzerinden haber yapan site derneğimizle ilgili haberler yaptı.

20- İstanbuldaki birçok Malatyalı işadamı, sanatçı, sporcu, siyasetçi ve bürokrata derneğimizi anlatmak amacıyla ziyaretlerde bulunduk."

"AYNI AZİMLE ÇALIŞACAĞIZ.."
MÜNÖD’ün yeni başkanı Mehmet Tunç ise yaptığı konuşmada “Bugüne kadar nasıl ki hepbirlikte çalıştık bundan sonra da yine aynı şevk ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Derneğin hangi biriminde görevli olduğumuz önemli değil, önemli olan bu derneğe neler kazandırdığımızdır. Dolayısıyla, yapılan yönetim kurulu değişikliğiyle sadece dernek içerisindeki yerlerimiz değişti. Ancak MÜNÖD’ün vizyonundan,misyonundan ve kurumsal kişiliğinden hiçbir şey kaybetmeden yolumuza yine aynı mantaliteyle devam edeceğiz.” dedi.

DERNEĞİN YENİ YÖNETİMİ..
Yapılan oylama sonucunda MÜNÖD’ün yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

YÖNETİM KURULU (ASIL):Mehmet Tunç (başk), Hakan Memur (bşk yard), Yasin Aslan (Genel Sekreter), Nesrin Omaç (muhasip), Mehmet Varol, İsmail Budak, Hüseyin Alaz, Alper Tecimer

YÖNETİM KURULU (YEDEK):Fatih Elbir, Furkan Kırık, Nazan Boyan, Abdullah Alay, Hamza Ertüm, Halil Ulubaba, Ramazan Torun

DENETMELE KURULU (ASIL): Erdal Eğilmez, Bilgen Tecimer, M.Emin Gül

DENETMELE KURULU (YEDEK): Fatih Canbazoğlu, Gökhan Zerey, Cemal Yiğit.

İRTİBAT ADRESLERİ..
Bu arada MÜNÖD'ün irtibat adresleri de şöyle:

Dernek adresi: Kirmastı mah. atpazarı meydanı no:30 Fatih-İstanbul
tlf: 0212 635 0744
fax: 0212 635 9055
web: www.unimalatyalilar.org
dergi web: www.yenidus.com
email grubu: universitelimalatyalilar@yahoogroups.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız