SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Munyar 'Siyasi Dua'yı Yazdı

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü ve Yazarı hemşehrimiz Vahap Munyar, geçtiğimiz hafta Malatya'da, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı yemekte, Darende ilçesi Yenice beldesinin AKP'li belediye başkanı Mehmet Yücel'in yaptığı ve Malatyahaber.com'da da "siyasi dua" diye yeralan garip duayı Pazartesi günkü yazısına konu etti.

İşte Munyar'ın "Yemek duasında Baykal’a çattı Bakan Eker ile Topbaş çok bozuldu" başlığıyla yazdığı yazı:
***

"TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’le İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen hafta Çarşamba günü Malatya’daydı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz’le Belediye Başkanı Cemal Akın, Bakan Eker’le Kadir Topbaş’ı bir yemekte ağırladı. Yemekte İstanbul’dan bazı Malatyalı işadamları ile kentin diğer ileri gelenleri de hazır bulundu.

Yemek yendi, sohbet edildi, tam kalkılmak üzereyken, masada bulunanlardan biri, yemek duasına başladı. Bunu üzerine masadaki herkes Allah’a şükretmek üzere ellerini açtı. Ancak, duayı okuyan kişi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da unutmamaya özen gösterirken, birden ilginç yakarışları sıraladı:

- Koyunlarımızın altını kuru eyle ya Rabbi...

- Amin...

- İneklerimizin sütünü bol eyle ya Rabbi...

- Amin...

Yakarışlar normal yemek duasının dışına çıkınca, bazı konuklar durumu garipsedi, önce ne yapacağını şaşırdı, ardından Allah’a şükretmek üzere kaldırdıkları ellerini indirdi.

Duayı okuyan kişinin yakarışlarındaki gariplik son bölümde doruğa çıktı:

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a da bir akıl fikir ihsan eyle ya Rabbi...

- ........

Başta Tarım Bakanı Eker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve Malatya Valisi Daşöz olmak üzere masadakiler şaşkınlık ve "Kim bu adam" merakıyla "Amin" demeyi kesti...

Yemekte bulunanlardan bazılarının içinden kendiliğinden yemek duası okumayı üstlenen kişiye müdahale etmek geçti ama gereksiz tartışma çıkmasından endişe duydular.

Yemek duasına politika karıştırılmasını herkes garipsemiş ve bozulmuştu. Durum en çok da Malatya Valisi Daşöz’ü üzmüştü.

Masadaki İstanbul’dan giden bazı konuklar, "Duayı okuyan kimdi? İmam ya da din görevlisi miydi?" diye soruştururken, olayın "kahramanı"nın bir belde belediye başkanı olduğu anlaşıldı...

Bakan Eker ile Kadir Topbaş’a kentlerinde ağırlamaktan mutluluk duyan Malatya’nın ileri gelenleri, dua sırasında medyadan kimsenin olmadığına şükretti: "Eğer medya temsilcileri olsaydı, bir de bunun tartışması patlayacaktı."

Olayı öğrenince yazıp yazmamakta tereddüt ettim...

Ancak, üstüne vazife olmayan birilerinin, hiç gerekmeyen ortamlarda "yemek duası"na yeltenip, içine bir de politika karıştırmamayı öğrenmesi gerektiğini düşündüm.

Çok kızgın olduğunuz bir politikacıya dönük de olsa, hele de resmi heyetin önünde dua edilirken, "Akıl fikir ihsan eyle ya Rabbi" yakarışına, "Amin" der miydiniz?

Ben asla demezdim..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız