SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Muraaadı Beyyyleeee..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:15:35
'Muraaadı Beyyyleeee..'
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi'nin Malatyalı olan yazarı Vahap Munyar, geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren ve ameliyat edilen, halen yoğun bakımda bulunan Malatyalı sanatçı Kenan Işık'a, sağlık dileklerini ilettiği yazısında, Işık ile işadamı Ahmet Çalık ve MEV eski başkanı Şaban Taçyıldız'ın kahramanı oldukları bir olayı da okurlarıyla paylaştı.

Munyar'ın yazısı şöyle:

"7-8 yıl önce Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, dönemin Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Şaban Taçyıldız’la birlikte holdingin Merter’deki merkezine girdiğinde öğlen ezanı okunuyordu. 

Işık aradı, abdest arasına ‘Muradı böyle’yi sıkıştırdı

Çalık, namazı birlikte kılmayı teklif etti, Taçyıldız abdestinin olmadığını belirtti:

- Abdest tezelemem lazım.

- Ben abdestim var. Ben sünneti kılarken sen abdestini alırsın. Farzı birlikte kılarız.

Çalık, namaz kılacakları odaya geçti, Taçyıldız da hemen yandaki lavaboda abdest almaya başladı. Tam o sırada telefonu çaldı.

Arayan Malatyalı ünlü tiyatro sanatçısı Kenan Işık’tı:

- Başkan, bana “Muradı böyle” türküsünün sözleri lazım.

- Gardaş şu anda abdest alıyım. Biraz sonra ara.

- Sözler acele lazım. Şu anda bir oyun üzerinde çalışıyoruz. Tam yeri geldi. Sahnedeki arkadaşımızın “Muradı böyle” türküsünü söylemesi oyuna cuk oturacak.

Fısıldayarak sözleri söylemeye çalıştı:

- Muradı beyle... Muradı beyle...

Devamını getiremedi:

- Valla devamı aklıma gelmiyi gardaş.

- Melodisiyle söyle o zaman aklına gelir.

Türküyü mırıldanmaya başlayınca gerçekten de gerisi geldi. O sırada namaza başlamış olan Ahmet Çalık, Taçyıldız’ın abdest sırasında türkü söylediğini duyunca gülmemek, namazını bozmamak için kendini zor tuttu.

Sünneti bitirip, selam verdi. Taçyıldız da o sırada abdestini alıp odaya geçti. Çalık, farza başlamadan sordu:

- Abi hayırdır, sen abdest alırken “Amentü” yerine “Muradı böyle” türküsünü mü okuyorsun artık.

Taçyıldız, kendisini Kenan Işık’ın aradığını belirtip, konuyu anlattı. Birlikte kahkahayı patlattılar. Çalık, namaz sonrası Işık’ı aradı:

- Kenan Bey, sizin yüzünüzden az daha namazım bozuluyordu.

- Neden?

- Şaban Abi yan tarafta abdest alırken, ben öğlen namazının sünnetini kılıyordum. Türkü söylemeye başlayınca gülmemek için kendimi zor tuttum. Meğer sen türkünün sözleri için aramışsın. O da seni kıramamış, abdest arasına “Muradı böyle”yi sıkıştırmış.

O günlerde abdest arası türkü konusunu Nurteks Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Nalbant’tan öğrendim. Kısacık bir bölümünü pazar neşesi olsun diye yazdım. Sabah erken yazımı gören Taçyıldız, hemen Kenan Işık’ı aramış:

- Vahap Munyar’ın yazısını ohudun mu?

- Bugün pazar ve saat şu anda 09.00, henüz okumadım.

- Çabbuh ohu hele.

Işık, yazıyı hemen okumuş:

- Okudum Başkan.

- Bu yazı benim için eyi bişey mi, kötü bişey mi?..

O da Malatya şivesine dönerek yanıt vemiş:

- Eyi bişey, eyi bişey...

Cuma günü New York’tan döndüğümde ilk arayan Nuryıldız’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Nalbant oldu:

- Kenan Işık düşüp beyin kanaması geçirmiş. Amerikan Hastanesi’nde ameliyata almışlar. Ben oraya gidiyorum.

Heç eyi olmadı bu beyin ganaması Kenan Abi...

Şimdi eyi bişey yap, salimen aramıza dön, birlikte Şaban Abi’den “Muradı böyle”yi dinleyelim...

Olmaz mı Abi?.."

ARŞİV FOTO: Yazının yazarı ile adları geçenlerden bazılarının da yeraldığı grubun İnönü Üniversitesi'ne yaptığı bir ziyarette çekilmiş.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız