SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Murat Akça'nın Büyük Hayali

0
Güncellendi - 2017-05-27 02:37:08
Murat Akça'nın Büyük Hayali
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un defans oyuncusu Murat Akça, en büyük hayalinin A milli takımda forma giymek olduğunu söyledi.

Evkur Yeni Malatyaspor ile başarılı bir sezon geçiren, özellikle de Malatya’da İzmir ekibi Göztepe ile oynanan karşılaşmada attığı muhteşem kafa golüyle dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, beIN Sports’ta yayınlanan Cafe Spor programına konuk oldu.

“AKLIMA KAYISI GELİYOR”

Programın sunucusu Nazlı Canyurt, Murat Akça’ya ‘sorduğum sorularda aklına ne geliyor?’ diye sordu.

Canyurt’un ‘kayısı’ demesine Akça, ‘Malatya merkez’ cevabını verdi. Akça, “İki tane kayısısı var, çok büyük. Aklıma onlar geliyor” dedi.

Akça, Nazlı Canyurt’un ‘İdolün’ sorusuna ise “Bülent Korkmaz’ yanıtını verdi.

“O ADAMA KAÇ PARA VERDİK”

Nazlı Canyurt’un ‘Harry Kewell’ demesine çok gülen Akça, “Harry Kewell denilince onu sakatladığım an aklıma geliyor. İlk A takıma idmanlara çıktığımızda Galatasaray flaş transfer yaptı diye bütün Türkiye’ye Kewell’ı konuşuyor. Daha bismillah ilk antrenman, dar alan yapıyorduk top yükseldi, Kewell röveşataya kalktı, ben de kafayı sokayım dedim, o da beni görünce ayağını kıstı. Bende onun üzerine düştüm. İç yan bağı esnedi 2,5 ay. Ondan sonra başkan Adnan Polat ertesi gün kampa geldi, beni çağırdı ‘sen ne yapıyorsun’ dedi. Adnan Sezgin beni arıyor ‘ne yaptın, sen biliyor musun biz bu adama kaç para verdik?’ diyor. Ondan sonra Kwell benle hiç konuşmadı. Çok uzun süre konuşmadı ama orada beni korumak istemişti. Çünkü benim kafayı görünce ayağını kıstı. Ama Kewell denildiğinde onu sakatladığım an aklıma geliyor. Uykusuz geceler aklıma geliyor. 18 yaşındaydım” dedi.

“TEK A MİLLİ TAKIM KALDI”

Nazlı Canyurt’un ‘kariyerindeki en unutulmaz teknik adam’ sorusuna Akça, “Tolunay Kafkas’ cevabını verdi. Akça, nedenini ise “Çünkü çok iyi antrenere ediyor. Taktik bilgisi inanılmaz derecede iyi. Maçtan sonra beni yanına çekip, maçın içerisindeki detayları söylüyordu ki; ben maç oynarken fark ettiğim küçük hataları, duruş hatalarını ‘o tarafa değil de bu tarafa doğru bakman lazımdı’ en küçük detayları bile söylerdi.

Akça, Canyurt’un ‘en büyük hayalin’ sorusuna, “Ben genç milli takımlardan 70’in üzerinde oynadım. Ümit milli takımda da oynadım. Kaptanlıkta yaptım. Tek A milli takım kaldı. En büyük hayalim A milli takımda oynamak” dedi.

Akça, Avrupa hayaline ilişkin ise ‘Ben, Borussia Dortmund taraftarıyım” dedi.

MURAT AKÇA KİMDİR?

1990 Almanya Stuttgart doğumlu olan genç oyuncu, 2006-07 sezonunda Galatasaray PAF Takımı’ndan A takıma terfi etmiştir. 2008-09 sezonu hazırlık maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmiştir. Daha sonra şans bulamamıştır.

2009-10 sezonunun sonunda Galatasaray’ın Denizlispor’dan transfer ettiği Çağlar Birinci’ye karşılık Denizlispor’a para artı futbolcu anlaşmasında verilen futbolcularından bir tanesi oldu. Bu sebepten kulübüyle olan sözleşmesini karşılıklı olarak sona erdirildi ve yeni sezon için Denizlispor’a transfer oldu. Burada sezon öncesi henüz as takım için hazır bulunmadı ve oyun tecrübesi edinebilmesi için bir sezonluğuna 2. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’a kiralandı. Burada genç yaşına rağmen uyum sorunu yaşamadan kısa sürede ilk on birin düzenli oyuncusu olmayı başardı. Bunun üzerine birçok Süper Lig ekibinin transfer listesine girmeyi başardı. Neticesinde 2011-12 sezonunun başında Süper Lig ekiplerinden Sivasspor’a transfer oldu. 2013 yılına kadar Sivasspor forması giyen Akça, Roberto Carlos’un teknik direktörlüğe getirilmesiyle beklenen şansı bulamadı ve Sivasspor’dan ayrıldı.

2013-14 devre arası öncesi kadro dışı kalarak Tolunay Kafkas’ın çalıştırdığı Kardemir Karabükspor’a transfer oldu. Karabükspor da ilk sezonunda 14 lig maçında forma giyip 2 gol atmıştır. 2. sezonunda ise Emre Güngörün yedeği olarak beklemiş ve zaman zaman forma şansı bulabildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız