SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Murat Koçyiğit Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Bir süredir tedavi gördüğü hastalıktan kurtarılamayarak vefat eden işadamı Murat Koçyiğit'in cenazesi, kalabalık bir topluluğun katıldığı törenle Şehir Mezarlığı Aile Kabristanı'nda toprağa verildi.

TV Malatya'nın da aralarında bulunduğu Özmurat Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanı olan 47 yaşındaki Murat Koçyiğit, 5 ay önce Akciğer Kanseri teşhisinin konulmasının ardından tedaviye başlamış, ancak tüm çabalara rağmen tedavisinin sürdüğü Ankara'daki Akay Hastanesi'nde 27 Ekim Cumartesi sabaha karşı vefat etmişti.

Malatya'da dost canlısı, güleryüzlü, hayırsever, başarılı bir işadamı ve "adam gibi adam" olarak tanınan, sevilen Koçyiğit'in cenazesi Cumartesi akşam Malatya'ya getirildi.

Ankara’dan Malatya’ya ambulansla getirilen Murat Koçyiğit’in cenazesi, Malatya-Ankara yol ayrımında kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Sevenleri, çalışanları ve aile bireylerinin eşliğinde önce Karakavak’taki Öz Murat Şirketler Grubu binası, şehir merkezindeki Öz Murat Döviz Ofisi ve Şefik Tugay Caddesi’ndeki evinin önünden geçirilen Murat Koçyiğit’in cenazesi daha sonra Şehir Mezarlığı’ndaki morga konuldu.

Murat Koçyiğit’in cenazesi bugün morgdan alındı ve öğlen namazından sonra Şehir Mezarlığı Camii’nde cenaze namazı kılındıktan sonra toprağa verildi. Cenaze namazını Mahmut Karatepe kıldırdı.

Koçyiğit'in cenaze töreni, Malatya tarihinin en kalabalık cenaze töreni olarak izlenirken, mezarlığın iç yollarını dolduran araçlar nedeniyle mezarlığın önündeki yolda da birkaç sıra kuyruk oluştu.

Murat Koçyiğit'in cenaze törenine; ailesi ve yakınları, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, CHP İl Başkanı Celal Berktaş, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, TSO Başkanı Hüseyin Erkoç, ESKK Başkanı Ali Evren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel, DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, yerel basın mensupları, Belediye Meclis Üyeleri, Polis MYO Müdürü Recep Özmen, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Başkanı Hasan Meşeli, Malatyaspor Eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Malatyaspor eski başkan vekili Celal Birsen, Almanya-Mannheim'daki Avrupa Malatyalılar Derneği'nin Başkanı Murat Alabaş, Eski Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu, Malatya eski emniyet müdürü Orhan Savaş, TSO Eski Başkanı Abdurrahman Yavuz, Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda sivil toplum örgütü başkan ve temsilcisi ile daire müdürleri bulundu.

Murat Koçyiğit toprağa verilirken Kur’an-ı Kerim okundu ve Malatya Müftüsü Bekir Gerek dua etti.

Aynı saatlere rastlaması nedeniyle Cumhuriyet Yürüyüşü ve Atatürk Anıtı önündeki tören yüzünden Vali Halil İbrahim Daşöz cenaze törenine yetişemezken, Belediye Başkanı Cemal Akın topluluk mezarlıktan ayrılırken gelerek Koçyiğit ailesine taziyelerini bildirdi.

Cenaze töreni Koçyiğit Ailesi ve TV Malatya Personeli’nin taziyeleri kabul etmesinden sonra sona erdi.

VALİ: "ÇOK BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM.."
Cumhuriyet Yürüyüşü ve anıt önündeki resmi törenler nedeniyle cenaze törenine katılamayan Vali Halil İbrahim Daşöz ise, Malatyaspor eski başkanlarından Hikmet Tanrıverdi'yle makamında yaptığı görüşme öncesinde vefat eden Koçyiğit ile ilgili konuştu ve şöyle dedi:

“Sayın Murat Koçyiğit’in vefatından çok büyük üzüntü duydum. Kendisi yenilikçi, düşünen, proje üreten, sorumluluk duygusu çok gelişmiş, hep böyle Malatya’yı, Türkiye’yi düşünen, makro sorunlara çözüm arayışları olan çok değerli bir insandı. Ayrıca kurmuş olduğu televizyon yoluyla da hem halkımızın hizmetindeydi, hem de biz yöneticilere büyük kolaylıklar sağlayan bir arkadaşımızdı. O’nun yerinin çok kolay doldurulacağına inanmıyorum. Ama onu unutmamak, onun yapmaya çalıştıklarını yapmak, yarım bıraktığı işleri ileriye götürmek, onun ileri görüşüyle ortaya koyduğu proje ve fikirlerden yararlanmak öyle sanıyorum ki en önemli görevlerden birisi olmalıdır. Kendisine rahmet, saygıdeğer ailesine ve tüm Malatya halkına başsağlığı diliyorum. Ayrıca kendisi bizim 91 bin Dev Öğrenci projemize de çok destek olan birisiydi. 91 bin dev öğrenci adına da kendisine bir kere daha teşekkür ediyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz."

Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi de, Murat Koçyiğit'in Malatya için büyük bir kayıp olduğunu, vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, başsağlığı dileklerini ifade etti.

ÖZGEÇMİŞİ..
Murat Koçyiğit, 1960 Yılında Malatya’da doğdu.

İlk-orta ve Lise öğrenimini Malatya’da tamamladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

Başarılarla dolu meslek hayatına baba mesleği olan kuyumculukla başladı.

Zaman içinde yapmış olduğu işte başarılı olup, aile bireylerini de yanına alarak farklı iş kollarında faaliyet gösteren ÖZMURAT Döviz ve Altın A.Ş., Malatya Oto Ticaret A.Ş., Pelin Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş., Maldiya Basın Yayın-Reklamcılık A.Ş. (Tv Malatya), As Kuyumculuk ve Orman Ürünleri A.Ş.’nin kuruluşu ile ÖZMURAT GRUP’ u oluşturdu…

Malatya’nın İş Dünyasında önemli çalışmaların altına imza atan Koçyiğit, MASİAD ( Malatya Sanayici İşadamları Derneği) Başkan Yardımcılığı, MEV (Malatya Eğitim Vakfı ) Yönetim Kurulu Üyeliği, Malatya Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcılığı, bazı Sivil Toplum Örgütleri ve yardım derneklerinde aktif Yöneticilik görevinde bulundu..

İleriye dönük görüş, düşünce ve modern yaklaşımları ile belirlemiş olduğu hedeflere hep emin adımlarla ilerledi.

Dürüst kişiliği hayırsever yaklaşımı tam bir nezaket timsali tavrıyla Malatya’nın yakından tanıdığı İşadamı - Ekonomist Murat Koçyiğit gerçek bir Malatya aşığıydı…

Evli, 2 çocuk sahibi olan Murat Koçyiğit, 27 Ekim Cumartesi günü sabaha karşı tedavi görmekte olduğu Ankara AKAY Hastanesinde yaşamını yitirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız